Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ
Φωτογραφία: Getty Images-Ideal Image
FUCKIN BITCH

Τι απάντησε η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ, σε Ρεπουμπλικανό που την αποκάλεσε «Γ@μημένη Σκύλ@»


Θύμα των σεξιστικών σχολίων του Ρεπουμπλικανού Τεντ Γιόχο έπεσε η δημοφιλής πολιτικός των Δημοκρατικών, Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ.

Ο Γιόχο φέρεται να αποκάλεσε την Οκάσιο Κορτέζ, Fuckin bitch (Γ@μημένη Σκύλα), στα σκαλάκια του Καπιτώλιου, αφού νωρίτερα είχε πει ότι η νεαρή πολιτικός «δεν έχει μυαλό».

Ο Ρεπουμπλικανός, εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα ζητώντας δημόσια συγγνώμη αλλά αρνήθηκε τη χρήση της φερόμενης γλώσσας, υποβαθμίζοντας το ζήτημα σε «μια πολιτική συζήτηση». Θέλοντας να υπερασπιστεί αυτή τη θέση ο Γιόχο δήλωσε πως δεν χρησιμοποίησε αυτή τη γλώσσα επειδή «είναι παντρεμένος επί 45 χρόνια, έχει δύο κόρες και γνωρίζει πολύ τη γλώσσα του».

Ωστόσο σε ομιλία 10 λεπτών την Πέμπτη, η κ. Οκάσιο Κορτέζ, η οποία είναι η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, θέλησε να απαντήσει στον Τεντ Γιόχο.

«Χθες, ο εκπρόσωπος Τεντ Γιόχο αποφάσισε να έρθει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να δικαιολογηθεί για τη συμπεριφορά του. Αυτό, δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στις ανιψιές μου, στα μικρά κορίτσια που συναντώ στα σπίτια τους, δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στα θύματα λεκτικής (και χειρότερης) κακοποίησης να το δουν αυτό, να δουν αυτή τη δικαιολογία και να δουν ότι το Κογκρέσο την αποδέχεται ως κάτι νόμιμο, ως συγνώμη» ανέφερε η Κορτέζ.

«Δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε μένα ο Γιόχο» συνέχισε η Κορτέζ «Σαφώς, δεν θέλει. Σαφώς, όταν του δοθεί η ευκαιρία, δεν θα το κάνει. Και δεν θα μείνω ξύπνια το βράδυ περιμένοντας μια συγγνώμη από έναν άνδρα που δεν έχει τύψεις ενώ χρησιμοποιεί κακοποιητική γλώσσα προς τις γυναίκες» κατέληξε.

Μάλιστα η Οκάσιο-Κορτέζ, θεωρεί ότι ο Γιόχο χρησιμοποίησε τη γυναίκα και την κόρη του ως «δικαιολογία για την κακή συμπεριφορά του».

«Ο κ. Γιόχο ανέφερε ότι έχει μια σύζυγο και δύο κόρες. Είμαι δύο χρόνια νεότερη από τη μικρότερη κόρη του κ. Γιόχο. Είμαι κι εγώ η κόρη κάποιου», είπε. «Ο πατέρας μου, ευτυχώς, δεν είναι ζωντανός για να δει πώς ο κ. Γιόχο αντιμετώπισε την κόρη του».

«Το να έχει κάποιος μια κόρη δεν τον κάνει αυτόματα αξιοπρεπή. Το να έχει κάποιος μια σύζυγο δεν τον κάνει αυτόματα καλό άντρα. Η αξιοπρεπής συμπεριφορά και ο σεβασμός προς τους άλλους καθιστά έναν άντρα αξιοπρεπή», συνέχισε η Οκάσιο Κορτέζ. «Και όταν ένας αξιοπρεπής άντρας κάνει λάθος, κάνει αυτό που όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε: προσπαθεί να επανορθώσει και ζητά συγγνώμη -όχι για να σώσει την αξιοπρέπειά του ούτε για να κερδίσει μια ψήφο. Ζητά συγγνώμη, για να διορθώσει και να αναγνωρίσει τη ζημιά που έγινε έτσι ώστε όλοι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

SHARE