Βαϊόλα Ντέιβις
Φωτογραφία: AP Images
VIOLA DAVIS

Βαϊόλα Ντέιβις: Οι ρατσιστικές επιθέσεις, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο κακοποιητικός πατέρας


Η σπουδαία ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις, βραβευμένη με Oscar, Emmy και Tony, αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία της όλα εκείνα όσα φοβόνταν να φωνάξει δυνατά.

Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «How To Get Away With Murder» αποφάσισε να αποκαλύψει στους θαυμαστές της όλες τις άγνωστες πτυχές της ζωής της. Ένα ταξίδι από τα παιδικά της χρόνια, μέχρι και την μεγάλη επιτυχία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο People αποκαλύπτει πως ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και άκρως κακοποιητικός. Τόσο η μητέρα της, όσο και η ίδια με τις αδερφές της υπέστησαν ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, ωστόσο τονίζει πως τον συγχώρεσε.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός δήλωσε: «Η μαμά μου είπε ότι της ζητούσε συγγνώμη κάθε μέρα. Κάθε μέρα, της έτριβε τα πόδια. Ο πατέρας μου με πλήγωσε τότε, αλλά η αγάπη και η συγχώρεση μπορούν να λειτουργήσουν στο ίδιο επίπεδο με τον θυμό».

Η Βαϊόλα Ντέιβις συμφιλιώθηκε με τον πατέρα της πριν εκείνος πεθάνει από καρκίνο στο πάγκρεας το 2006.

Στα νέα της απομνημονεύματα, στο βιβλίο Finding Me, η Ντέιβις δίνει στο κοινό ζωντανές λεπτομέρειες για τη φτωχική της ζωή ως παιδί και τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Όσον αφορά το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε δήλωσε πως ζούσε σε ένα ερειπωμένο κτίριο γεμάτο αρουραίους. Έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό και στο σχολείο τα ρούχα της μύριζαν. Τα αγόρια του σχολείου της έκαναν bulling και της πετούσαν πέτρες διότι ήταν μαύρη.

Πριν πάρει την απόφαση να γράψει το αυτοβιογραφικό βιβλίο της, παραδέχεται πως πέρασε μια τεράστια υπαρξιακή κρίση. «Κοιτάζω τη μικρή Βαϊόλα και βλέπω πόσο δυνατή ήταν. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που έγραψα αυτό το βιβλίο. Πίστεψα ότι αν ξεσκέπαζα αυτές τις αναμνήσεις, λύνοντάς τες, με κάποιο τρόπο θα μπορούσα να βρω την ησυχία μου».

Το βιβλίο της Βαϊόλα Ντέιβις θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου, ενώ στην πλατφόρμα του Netflix αναμένεται η συνέντευξη της στην Όπρα Γουίνφρει, μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

SHARE