Μια Ιταλίδα στην Αθήνα του ΄70
Ο Dj Nicola Lavacca, η Τζελσομίνα και ο ηθοποιός Francesco Gabriele. Πάρτι στην Ανναμπέλλα, 1978
ΤΖΕΛΣΟΜΙΝΑ

Τζελσομίνα: Η Ιταλίδα ιδιοκτήτρια της Ανναμπέλλα -Του θρυλικού κλαμπ στην παραλιακή το '70


H Τζελσομίνα ήταν μια Ιταλίδα καλλιτέχνης, χορεύτρια, τραγουδίστρια, και ιδιοκτήτρια του γνωστού κλαμπ-ντίσκο της παραλιακής, Ανναμπέλλα.

Στη φωτογραφία, έτους 1978, βλέπουμε την Τζελσομίνα, σε ένα από τα πολύκροτα πάρτι που διοργάνωνε στο κλαμπ Ανναμπέλλα στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Αριστερά της είναι ο Nicola Lavacca, πρώτος Dj στην Ελλάδα, ενώ ημίγυμνος δεξιά είναι ο ηθοποιός Francesco Gabriele, γνωστός από ρόλους σε φιλμ του ποιοτικού κινηματογράφου, όπως «The Passion of Christ» του Mel Gibson, «The voice of the moon» του Federico Fellini κ.α.

Η Τζελσομίνα ανήκει στην ομάδα μιας μουσικής ιταλικής εισβολής, δηλαδή των Ιταλών τραγουδιστών που ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και έκαναν καριέρα με μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Στην περίφημη Ανναμπέλλα, που σήμερα είναι το club restaurant Ακρωτήρι, του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, στην παραλία του Αγίου Κοσμά, η Τζελσομίνα διοργάνωσε θρυλικά πάρτι, που μένουν ακόμη στη μνήμη των παλαιότερων Αθηναίων αλλά και πολλών του τότε διεθνούς τζετ σετ.

Διαβάστε περισσότερα για την Ιταλία Τζελσομίνα στο iefimerida.gr

SHARE