2006: Με τη Λάρα, τον πρώτο σκύλο οδηγό της
2006: Με τη Λάρα, τον πρώτο σκύλο οδηγό της
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΓΚΕΡΤΣΟΥ

Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου: Iδρυσε την πρώτη σχολή για σκύλους-οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα


Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου είναι ψυχολόγος και Πρόεδρος στη Σχολή Σκύλων Οδηγών τυφλών «Λάρα», τη μοναδική τέτοια σχολή στην Ελλάδα που ίδρυσε ένας άνθρωπος τυφλός.

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου έχασε την όρασή της στη θερμοκοιτίδα, όπου μπήκε επειδή γεννήθηκε πρόωρα. Αυτό δεν την εμπόδισε, παρά τις δυσκολίες να παλέψει, να σπουδάσει, να είναι όχι απλώς δημιουργική, αλλά να προσφέρει στην κοινωνία ένα ανεκτίμητο έργο: ιδρύοντας στην Ελλάδα την πρώτη σχολή εκπαίδευσης σκύλων που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί τυφλών.

Έδωσε στη σχολή το όνομα του πρώτου της σκύλου, της Λάρας και μέσα από αυτήν έχει βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους που έχουν τυφλωθεί να ζήσουν μια κοινωνική ζωή όπως την επιθυμούν.

Τελικά το να μην βλέπεις δεν σημαίνει -με τίποτα- ότι δεν μπορείς να δεις με απίστευτη διαύγεια και καθαρή σκέψη αυτό που πραγματικά θες να είσαι. Καμία φορά τα εμπόδια που συναντάς στη ζωή σού δίνουν μια τεράστια ώθηση για να παλέψεις, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να νικήσεις, να δεις τον κόσμο με τα μάτια της θέλησης και της ψυχής. Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και η ιστορία της συγκινεί και εμπνέει.

Διαβάστε την ιστορία της στο iefimerida.gr

SHARE