Ο βραβευμένος σεφ Jason Atherton μιλάει για το μενού που έχει ετοιμάσει στο εστιατόριό του στη Μύκονο, το αγαπημένο του ελληνικό πιάτο και εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι ήδη γαστρονομικός προορισμός.
Αρχές καλοκαιριού, η είδηση πως ο βραβευμένος σεφ Jason Atherton θα άνοιγε το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο επιλέγοντας τη Μύκονο ενθουσίασε το γαστρονομικό κοινό.
Ο σεφ έχει διανύσει χιλιόμετρα μέσα στις κουζίνες και το βιογραφικό του συμπεριλαμβάνει ονόματα θρύλους της γαστρονομίας: Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White. Το 2001 μπαίνει στο Gordon Ramsey Group όπου διαγράφει μια εξαιρετική πορεία μέσα στην κουζίνα.
Δέκα χρόνια αργότερα παίρνει την απόφαση να φύγει από τον όμιλο του Ramsey. Στη πορεία επικεντρώνεται στα δικά του εστιατόρια. Το πρώτο του εστιατόριο άνοιξε στην Σανγκάη και σειρά έχει το Pollen Street Social στο Mayfair, που μέσα σε πέντε μήνες κατάφερε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin.
Αυτήν την περίοδο, ο βραβευμένος σεφ βρίσκεται στο εστιατόριο Mykonos Social στη Santa Marina και έχει ετοιμάσει ένα πεντανόστιμο μεσογειακό μενού.