Καταγγελία
Φωτογραφία: Screenshot
ΤΟ ΜΩΒ

Καταγγελία στο Ε.Σ.Ρ. για την σεξιστική ερώτηση Καμπουράκη σε αριστούχο φοιτήτρια


Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη της αριστούχου μαθήτρια της Γ Λυκείου στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ στις 24 Μαΐου.

Η κα. Καμοπούλου η οποία έχει γίνει δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, αλλά και σε ένα ακόμα πανεπιστήμιο του Παρισίου και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε LIVE στην εκπομπή του κυρίου Καμπουράκη.

Παρά το γεγονός ότι η μαθήτρια ανέφερε τους άριστους βαθμούς της σε όλα τα μαθήματα, ο κ. Καμπουράκης θεώρησε ότι έπρεπε να τη ρωτήσει με αυστηρό ύφος τι βαθμό είχε στα οικοκυρικά (αφού όπως δήλωσε η ζωή έχει κι άλλες πλευρές (;). Στη συνέχεια απόρησε που δεν υπάρχει πια αυτό το μάθημα «Α, τα κόψανε;» και θύμισε τις παλιές καλές εποχές που είχανε «οικοκυρικά οι κοπελιές» ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι «βελονάκι μαθαίναν οι κοπέλες, εμείς μαθαίναμε κόντρα πλακέ».

Σήμερα, το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” υπέβαλε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την ερώτηση.

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας:

Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση του κ. Δημήτρη Καμπουράκη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραία Φαινόμενα» στις 24/05/2020 και ώρα 10:13, ο οποίος ρώτησε την αριστούχο μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου κα. Ζωή-Μαρία Καμοπούλου τι βαθμό είχε στα οικοκυρικά. Η κα. Καμοπούλου έχει γίνει δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, αλλά και σε ένα ακόμα πανεπιστήμιο του Παρισίου και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας. Έχοντας ακούσει τους άριστους βαθμούς της μαθήτριας σε όλα τα μαθήματα, ο κ. Καμπουράκης είπε με αυστηρό ύφος «Μισό λεπτό γιατί η ζωή έχει πολλές πλευρές» και την ρώτησε «Στα οικοκυρικά τι είχες;». Στη συνέχεια απόρησε που δεν υπάρχει πια αυτό το μάθημα «Α, τα κόψανε;» και θύμισε τις παλιές καλές εποχές που είχανε «οικοκυρικά οι κοπελιές» ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι «βελονάκι μαθαίναν οι κοπέλες, εμείς μαθαίναμε κόντρα πλακέ».

Θεωρούμε απαράδεκτο, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό να αντιμετωπίζονται έτσι οι αριστούχες μαθήτριες σε τηλεοπτικές εκπομπές, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, διότι προφανώς τέτοια ερώτηση δεν θα απευθύνονταν ποτέ σε αριστούχο μαθητή. Θεωρούμε αναχρονιστικό να αναπαράγονται στερεότυπα και ρόλοι του παρελθόντος για τα αγόρια και τα κορίτσια, για τους άντρες και τις γυναίκες. Απαιτούμε αξιοπρεπή και ίση μεταχείριση.

SHARE