Η Μαρία Βοναπάρτη
Η Μαρία Βοναπάρτη με τον Φρόιντ όταν τον φυγάδευσε από τη ναζιστική Γερμανία στο Λονδίνο/Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
ΜΑΡΙΑ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ

Μαρία Βοναπάρτη: Η πριγκίπισσα της Ελλάδας που μίλησε πρώτη για τον γυναικείο οργασμό


Η ζωή της Μαρίας Βοναπάρτη ήταν συναρπαστική σαν μυθιστόρημα.

Ηταν πρωτοπόρος της ψυχανάλυσης, η τελευταία των Βοναπάρτη, η σύζυγος του πρίγκιπα Γεωργίου της Ελλάδας. Τα δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, οι μέρες στο Τατόι, η διάσωση του Φρόιντ από το ναζισμό, η ψυχανάλυση και οι έρευνές της στη χαρτογράφηση της κλειτορίδας και της γυναικείας σεξουαλικότητας, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά κεφάλαια σε μια πορεία γεμάτη πολυτέλεια, προκλήσεις, εραστές, μα και βαθιά δυστυχία.

Η Μαρία Βοναπάρτη δεν ήταν απλώς μια πριγκίπισσα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας ή μια πάμπλουτη κληρονόμος, ήταν μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα.

Από το 1924 η Μαρία Βοναπάρτη είχε αρχίσει να μελετάει τη γυναικεία σεξουαλικότητα ώστε να κατανοήσει τα αίτια της ψυχρότητας. Προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Φρόιντ, δημοσίευσε με το ψευδώνυμο Α.Ε. Ναρτζανί ένα ιατρικό άρθρο που συνέδεε την ανατομία της κλειτορίδας με την έλλειψη ικανοποίησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Διαβάστε περισσότερα για την Μαρία Βοναπάρτη στο iefimerida.gr

SHARE