ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Αλμοδοβάρ είναι έτοιμος να ξανασυναντήσει τη μούσα του Πενέλοπε Κρουζ


Το 1997 το άτακτο παιδί του Ισπανικού σινεμά, ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, ανακαλύπτει την πανέμορφηΠένελοπε Κρουζ και τη συστήνει στο ευρύ κοινό.

Έκτοτε μεταξύ τους ξεκινάει μια μακρά φιλία και συνεργασία. Μέχρι σήμερα μαζί έχουν γυρίσει έξι ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και το «Todo sombre mi madre» που το 2000 κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η τελευταία τους συνεργασία πραγματοποιήθηκε το 2019 στην ταινία «Πόνος και δόξα» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Όμως ο Αλμοδοβάρ λατρεύει τους γυναικείους χαρακτήρες, που αποτελούν κυρίαρχες μορφές στη φιλμογραφία του. Μέσα στην καραντίνα λοιπόν της προηγούμενη άνοιξης, αν και νόσησε από κορονοϊό, δεν το έβαλε κάτω. Αντίθετα στρώθηκε στη δουλειά κι ολοκλήρωσε το σενάριο για την νέα του ταινία που θα έχει τίτλο «Madres Paralelas» επιστρέφοντας στο αγαπημένο του θέμα: τις γυναίκες.

Η ιστορία ακολουθεί δυο μητέρες που γεννούν την ίδια μέρα και στην ουσία μέσα από αυτές ο Ισπανός δημιουργός θέλει να αφηγηθεί τις ιστορίες όλων των γυναικών, που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. «Με την ταινία αυτή επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στη μητρότητα αλλά και στον θεσμό της οικογένειας.

Στη φιλμογραφία μου υπάρχουν πολλές μητέρες, αλλά αυτές εδώ θα είναι πολύ διαφορετικές. «Πρόκειται για ένα έντονο δράμα», έχει δηλώσει ο ίδιος για το καινούργιο του πρότζεκτ, το οποίο έχει μπει στη διαδικασία της παραγωγής από τις 21 Μαρτίου στη  Μαδρίτη.

Στο πλευρό της Κρουζ θα δούμε μερικές ακόμα αγαπημένες ηθοποιούς του Αλμοδοβάρ, όπως την Ρόζι ντε Πάλμα, την Τζουλιέτα Σεράνο, την Αϊτάνα Σάντσεζ Γκιτόν και τη Μιλένα Σμιτ.

SHARE