Φωτογραφία: Instagram/ @kodomakeup
Φωτογραφία: Instagram/ @kodomakeup
KODO NISHIMURA

Ο Βουδιστής μοναχός που φοράει ψηλοτάκουνα και διαπρέπει σαν make-up artist


Ο Kodo Nishimura σπάει τα στερεότυπα.

Πόσο όμορφο μπορεί να είναι το διαφορετικό και πώς μπορεί άραγε να συνδυαστούν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι;

Ο μοναχισμός μπορεί να γίνει «ένα»με την τέχνη του make-up art; Ο Kodo Nishimura έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο του αγάπες και αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Ο Kodo Nishimura είναι γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου του 1989 και είναι Ιάπωνας βουδιστής, μοναχός και μακιγιέρ. Μεγάλωσε στο Τόκιο και ο πατέρας του ήταν βουδιστής ιερέας Jodo shu.

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σπούδασε στο Dean College.

Όπως φαίνεται, έμαθε μόνος του τις τεχνικές του μακιγιάζ, με αργά και σταθερά βήματα και όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο Tokyo Weekend, ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τον εαυτό του μιας και πριν ανακαλύψει το μακιγιάζ δεν ένιωθε όμορφος. Άλλωστε, τα κοινωνικά στερεότυπα στο Τόκιο δεν του άφηναν περιθώριο να δοκιμάσει το μακιγιάζ.

Αποφοίτησε από το Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη και έπειτα άρχισε να στέκεται στα πόδια του ως καλλιτέχνης μακιγιάζ, δουλεύοντας στα παρασκήνια εκδηλώσεων όπως η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Σαν βουδιστής μοναχός και make-up artist δραστηριοποιείται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ είναι και υπέρμαχος της LGBTQ κοινότητας.

Το 2015, ο Kodo εκπαιδεύτηκε για να γίνει μοναχός και πιστοποιήθηκε από το σχολείο Pure Land η καρδιά του όμως του έλεγε πως θέλει να ακολουθήσει και τους δύο δρόμους της.

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο BuzzFeed.News, ο μέντοράς του ήταν εκείνος που του έδωσε δύναμη να ακολουθήσει αυτό που του λέει η καρδιά του τονίζοντάς του πως, δεν είναι λάθος αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να μεταδώσει το μήνυμά του στους ανθρώπους.

Έγινε διάσημος μετά την εμφάνισή του στη σειρά Queer Eye: We're in Japan. Είναι επίσης ενεργός ακτιβιστής της LGBTQ κοινότητας, κάτι που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και γνωρίστε καλύτερα τον Kodo Nishimura.

Επιλέχθηκε ως ένας από τους «Ηγέτες της Επόμενης Γενιάς» του περιοδικού Time το 2021.

Εκτός από τις εμφανίσεις του στον Ξένο Τύπο, σε σειρές και εκτός από την επιτυχημένη πορεία του στον χώρο του μακιγιάζ, ο Kodo Nishimura έχει εκδώσει και ένα βιβλίο το «This Monk Wears Heels» το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022. Η αποστολή του είναι να ενδυναμώσει όλους τους ανθρώπους που μοιράζονται τη βουδιστική σοφία με τη βοήθεια των… πινέλων του.

SHARE