Η Γιαννα Φλόιντ
Φωτογραφία: Instagram
ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΪΝΤ

«O μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο» -Η στιγμή που η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ έκανε όλο τον πλανήτη να συγκινηθεί


Πάνω στους ώμους του πρώην παίκτη του ΝΒΑ Stephen Jackson, η μικρή κόρη του George Floyd, Gianna, φωνάζει χαμογελώντας ότι ο μπαμπάς της άλλαξε τον κόσμο.

Το αρχικό σοκ από την δολοφονία του Floyd συνόδευσαν επεισόδια, διαδηλώσεις και αντιδράσεις εκατομμυρίων Αμερικανών που κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για το θάνατο του Αφροαμερικανού. «Ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο» λέει η Gianna, «Ο μπαμπάς άλλαξε τον κόσμο». Ο πρώην σταρ του μπάσκετ, ο οποίος ήταν φίλος του Floyd, είπε στα Media ότι θα σταθεί δίπλα στο πλευρό του κοριτσιού τώρα που ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή.

Ο 46χρονος Αφροαμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό με βίαιο παρελθόν, ο οποίος ήταν γονατιστός πάνω στο λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά. Ο πρώην αξιωματικός Derek Chauvin, 44 ετών, κατηγορήθηκε για δολοφονία τρίτου βαθμού.

https://www.instagram.com/p/CA8-_agn1Dr/

Η μητέρα της Gianna Roxie, Washington, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου ζήτησε «δικαιοσύνη» για τον σύζυγό της και πατέρα της κόρης της. «Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει πρόβλημα και χρειάζεται τον μπαμπά της, για να το αντιμετωπίσει δεν θα τον έχει πλέον».

Φωτογραφία: AP Images

Ο Stephen Jackson της απάντησε: «θα είμαι εγώ εκεί. Θα την συνοδεύσω εγώ» κάνοντας όσους άκουγαν αυτή τη συζήτηση να ξεσπάσουν σε λυγμούς. «Θα είμαι εκεί για αυτήν. Θα είμαι εδώ για να σκουπίσω τα δάκρυά σου. Θα είμαι εδώ για εσένα και την Gigi. Ο Floyd μπορεί να μην είναι εδώ, αλλά είμαι εγώ εδώ για αυτήν, είμαι εδώ για να αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου».

SHARE