Φωτογραφία: Getty Images
Φωτογραφία: Getty Images
ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ

Όταν ο Φρανκ Σινάτρα συνελήφθη για αποπλάνηση μιας παντρεμένης γυναίκας


Το όνομα του Φρανκ Σινάτρα είναι συνυφασμένο με το αντρικό γουστόζικο στιλ αλλά και την ποιοτική, μελωδική και εύηχη μουσική.

O Φρανκ Σινάτρα ήταν και είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Βέβαια, το ταλέντο του δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική σκηνή. Ο Φρανκ Σινάτρα εκτός από το γεγονός ότι με τη μουσική του έφτασε στην κορυφή, κέρδισε δικαιωματικά το βραβείο Όσκαρ Best Supporting Actor με την ταινία «From Here To Enternety» του 1953 και πολλά ακόμη βραβεία.

Ό,τι κι αν άγγιζε Φρανκ Σινάτρα γινόταν χρυσός. Με έναν μοναδικό τρόπο, τρύπωσε στα καλλιτεχνικά δρώμενα -και τις καρδιές των θαυμαστών του- και εκεί θα ζει αιώνια.

Εκτός από τα διάσημα εξώφυλλα των albums του όμως, ο Φρανκ Σινάτρα κατάφερε και έκανε περιζήτητη και μια φωτογραφία του από το τμήμα της αστυνομίας, η οποία τραβήχτηκε μετά την κράτησή του.

Ο Φρανκ Σινάτρα έγινε γνωστός εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με το Biography, κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετήσει στον στρατό λόγω προβλήματος υγείας, κάτι που τον οδήγησε στα πρώτα του δειλά καλλιτεχνικά βήματα, καθώς, αφού δεν μπορούσε να πολεμήσει, θέλησε να στηρίξει τη χώρα του με τη φωνή του.

Μετά τον πόλεμο όμως, η φήμη του Φρανκ Σινάτρα ξεκίνησε να ξεθωριάζει, αλλά όχι για πολύ. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό και χάρη στο χάρισμα και το πείσμα του, μπήκε στα charts, κέρδισε Όσκαρ, εννέα Grammy και τελείωσε την καριέρα του με 31 συνολικά υποψηφιότητες.

Ωστόσο, πριν γίνει μύθος, ο Φρανκ Σινάτρα είχε προβλήματα με τον Νόμο.

Frank Sinatra/ Φωτογραφία: Getty Images

Σύμφωνα με το World History Project, ήταν μόλις 23 ετών όταν τον συνέλαβαν οι αρχές και όταν τραβήχτηκε μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του. Εδώ που τα λέμε, το έντονο βλέμμα και τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάνουν τη φωτογραφία της κράτησής του να μοιάζει με εξώφυλλο κάποιου περιοδικού.

Παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία της κράτησής του είναι πια εμβληματική, με τους θαυμαστές να αγοράζουν αντίγραφά της φανατικά, λίγοι γνωρίζουν τον λόγο που συνελήφθη ο Φρανκ Σινάτρα.

Το 1938 ο Σινάτρα συνελήφθη για αποπλάνηση, σύμφωνα με τους New York Times. Εκείνη την εποχή, αυτή η κατηγορία βάραινε τους άνδρες που κοιμόντουσαν με μια γυναίκα χρησιμοποιώντας κάποιο είδος τεχνάσματος, όπως η ψεύτικη υπόσχεση του γάμου.

Ο Σινάτρα συνελήφθη Νοέμβριο, στην κομητεία Μπέργκεν του Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία, ο Σινάτρα με την υπόσχεση του γάμου κατάφερε να έχει σεξουαλική επαφή με την εν λόγω καταγγέλλουσα, η οποία ήταν τότε μια ανύπαντρη γυναίκα καλής φήμης.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο cheatsheet.com επρόκειτο για μια πρώην σύντροφο του Σινάτρα, η οποία έμεινε δυσαρεστημένη με τη λήξη της σχέσης του.

Το plot twist στην ιστορία αυτή όμως είναι το εξής:

Η εν λόγω γυναίκα ήταν ήδη παντρεμένη, γεγονός που κατέστησε άκυρες τις κατηγορίες της για αποπλάνηση. Όταν λοιπόν η κατηγορία της αποπλάνησης αποσύρθηκε, κατηγορήθηκε για μοιχεία -κατηγορία που επίσης αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Συνολικά, ο Σινάτρα πέρασε λιγότερο από μία ημέρα στη φυλακή πριν πληρώσει ένα ομόλογο 500 δολαρίων για την κατηγορία της αποπλάνησης. Αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε να γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στον καλλιτεχνικό κόσμο.

SHARE