Η Βίβιαν Γουέστγουντ
Η Βίβιαν Γουέστγουντ/Φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP images
QUEEN OF PUNK

Πέθανε η παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ


Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ σε ηλικία 81 ετών.

Σε μια δήλωση στο Twitter, ο οίκος μόδας της είπε ότι πέθανε «εν ειρήνη και περιτριγυρισμένη» από την οικογένειά της στο Clapham, στο Νότιο Λονδίνο. «Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ο σύζυγός της και δημιουργικός συνεργάτης της Andreas Kronthaler είπε: «Θα συνεχίσω με τη Βίβιαν στην καρδιά μου. Δουλεύαμε μέχρι το τέλος και μου έδωσε πολλά πράγματα για να συνεχίσω».

Η Βίβιαν Γουέστγουντ (πραγματικό όνομα Vivienne Isabel Swire) ήταν Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. Πασίγνωστη για τις δημιουργίες της ανά τον κόσμο, τα έργα της βρέθηκαν σε διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις. Θεωρείται ως το άτομο που έκανε γνωστή τη μόδα της πανκ στο ευρύ κοινό και βοήθησε στη διαμόρφωση του στιλ της πανκ σκηνής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ποια ήταν η Βίβιαν Γουέστγουντ

Αντισυμβατική, είχε προκαλέσει επανειλημμένα έκπληξη με τις προκλητικές και πρωτοποριακές της επιλογές. Η Βίβιαν Γουέστγουντ έζησε με σαματά και «έφυγε» αθόρυβα.

Ηθελε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, μέχρι τέλους σχεδίαζε, δούλευε και έγραφε το βιβλίο της. «Ο Τάο σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις στον κόσμο και δίνει σκοπό στη ζωή σου» έλεγε και θεωρούσε τον εαυτό της Ταοϊστή.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.grSHARE