χοακιν φινιξ ρουνεϊ μαρα
Φωτογραφία: AP Images
ΡΟΥΝΕΪ ΜΑΡΑ ΧΟΑΚΙΝ ΦΙΝΙΞ

«Τι θα πούμε στο γιο μας;» Ρούνεϊ Μάρα και Χοακίν Φίνιξ μιλάνε για πρώτη φορά πώς νιώθουν ως γονείς


Η Ρούνεϊ Μάρα και ο Χόακιν Φίνιξ, είναι ένα από αυτά τα ζευγάρια που αρνούνται να βγάλουν στη φόρα την προσωπική τους ζωή. Κάνουν ελάχιστες αλλά πολύ σημαντικές τοποθετήσεις, και αρνούνται να ακολουθήσουν την πεπατημένη άλλων διάσημων ζευγαριών με την υπερέκθεση στα Social Media.

Το ζευγάρι με ένα άρθρο που έγραψε στο People, αποκάλυψε για πρώτη φορά τη γέννηση του παιδιού του, θέλοντας παράλληλα να στηλιτεύσει την πολιτική Τραμπ που χωρίζει τους γονείς από τα παιδιά τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Την είδηση της γέννησης του γιου τους δεν είχαν επιβεβαιώσει οι ίδιοι μέχρι τώρα, αν και ο Ρώσος σκηνοθέτης και φίλος τους Βίκτωρ Κοσάκοφσκι ανακοίνωσε ότι πριν από δύο μήνες η Ρούνεϊ γέννησε ένα αγοράκι και το ζευγάρι του έδωσε το όνομα του αδικοχαμένου αδελφού του Χοακίν Φοίνιξ, Ρίβερ.

Το ζευγάρι έγραψε το άρθρο στο περιοδικό με αφορμή το γεγονός ότι 545 παιδιά που χωρίστηκαν από τα τους γονείς τους στα σύνορα, δεν τους ξαναβρήκαν. Χαρακτήρισαν «συγκλονιστικό» τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από αυτήν την τραγωδία και περιέγραψαν πώς θα ένιωθαν εάν επρόκειτο να συμβεί σε αυτούς.

«Ως νέοι γονείς, δεν θέλουμε καν να φανταστούμε πώς θα ήταν να μας πάρουν το παιδί για μια μέρα, πόσο μάλλον για χρόνια», έγραψε το ζευγάρι. «Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που ζούν αυτά τα 545 παιδιά και οι γονείς τους. Ως Αμερικανοί, είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε προσοχή στην κατάσταση αυτών των οικογενειών και να πάρουμε απαντήσεις για το λόγο που εξακολουθούν να μην βρίσκονται [οι γονείς που απελάθηκαν]».

Το άρθρο αναφέρει πόσο αυτό το γεγονός επηρεάζει τις οικογένειες που εμπλέκονται και τη δια βίου ζημία που κάνει στα μικρά παιδιά: «Μερικά από αυτά τα παιδιά είναι νήπια, κάποια άλλα τώρα γίνονται 10 ετών».

«Πρέπει να αναρωτηθούμε: Αυτή είναι η χώρα που θέλουμε; Είναι αυτές οι αξίες μας; Πώς θα εξηγήσουμε στον γιο μας, όταν μας ρωτήσει γι’ αυτό και για το πώς συμπεριφερθήκαμε σε φοβισμένα, ανυπεράσπιστα παιδιά, μερικά από τα οποία δεν θα ξαναδούν ποτέ τους γονείς τους; Για χάρη του έθνους μας, ελπίζω να μπορέσουμε να του πούμε ότι η Αμερική δεν επέτρεψε αυτήν τη σκληρότητα και ζήτησε από τους εκπροσώπους μας να κάνουν ό, τι μπορούν για να βρουν αυτούς τους αγνοούμενους γονείς».

SHARE