Η Σοφία Κωστούρου
Η Σοφία Κωστούρου, νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό
ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ

Η Σοφία Κωστούρου, νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό, μιλά για τον ένα χρόνο με τον κορωνοϊό


Η Σοφία Κωστούρου είναι νοσηλεύτρια επιτήρησης Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ένας από τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή ήταν μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τα λόγια της καθρεπτίζουν την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά και την ελπίδα που ήρθε μέσα από το εμβόλιο.

«Ο πρώτος πολίτης που εμβολίασα ήταν ένας συμπαθής ηλικιωμένος κύριος. Το ευχαριστώ που μου είπε και η ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια του ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω όσο ζω» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο που δημοσίευσε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.


«Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια με τον Covid. Ένας πολύ δύσκολος χρόνος. Να παλέψεις για την υγεία τόσων συνανθρώπων μας. Και μαζί να πρέπει να προστατεύσεις και την δική σου υγεία. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο, και αυτό τα αλλάζει όλα. Το εμβόλιο είναι ζωή. Ο πρώτος πολίτης που εμβολίασα ήταν ένας συμπαθής ηλικιωμένος κύριος. Το ευχαριστώ που μου είπε και η ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια του ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω όσο ζω. Και όταν φύγει αυτός ο ιός από την ζωή μας, νομίζω θα έχω να το λέω ότι ήμουν κι εγώ εκεί και έκανα τον ρόλο μου όσο περισσότερο μπορούσα».

Δείτε το βίντεο:

SHARE