Στέφανος Ντούσκος
Φωτογραφία: AP
ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ BOVARY

Στέφανος Ντούσκος: «Είμαι περήφανος που σήκωσα τη σημαία της Ελλάδας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου»


Ο Στέφανος Ντούσκος ανέβασε την Ελλάδα ψηλά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο ίδιος μίλησε στο BOVARY για την επιτυχία του.

Ο 24χρονος Γιαννιώτης αθλητής της κωπηλασίας κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

Ο Στέφανος έκανε μια εκπληκτική κούρσα ενώ, παράλληλα, έκανε και νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Έλληνας σκιφίστας πέρασε τα 500 μέτρα στην 4η θέση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και βρέθηκε πρώτος στα 1.000 μέτρα της κούρσας. Συνέχισε πρώτος και στα 1.500 μέτρα και κατάφερε να παραμείνει σε αυτή τη θέση και τα τελευταία 500 μέτρα, κατακτώντας την πρώτη θέση και το πολυπόθητο μετάλλιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πηγαίνοντάς μας στα ουράνια.

Στέφανος Ντούσκος
Φωτογραφία: AP

Μάλιστα, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, οι δικοί του του επιφύλασσαν υποδοχή ήρωα.

Ο ίδιος ο Στέφανος μίλησε στο BOVARY:

Για το πώς νιώθει

«Είμαι πολύ περήφανος που σήκωσα τη σημαία της Ελλάδας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακόμη, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εκπλήρωσα το μεγαλύτερο όνειρο που έχει κάθε αθλητής, να κατακτήσω ένα χρυσό μετάλλιο σε μια Ολυμπιάδα. Και όλοι οι δικοί μου είναι πολύ χαρούμενοι».

Στέφανος Ντούσκος
Φωτογραφία: AP

Επόμενος στόχος

«Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και αν όλα πάνε καλά βέβαια, τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουμε κάθε χρονιά».

Διακοπές ή προπόνηση;

«Τώρα θα κάνω λίγες διακοπές για έναν μήνα και μετά θα επιστρέψω στην ενεργό δράση».

SHARE