Τίνα Λιβανού- Αριστοτέλης Ωνάσης
Φωτογραφία: AP Images
ΤΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ

Τίνα Λιβανού: Το τραγικό τέλος της Ελληνίδας «Γκρέις Κέλλυ»- Παντρεύτηκε τον Ωνάση και τον Νιάρχο


Η Τίνα Λιβανού, κόρη του Σταύρου Λιβανού, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω απότο όνομά της.

Γεννημένη στις 19 Μαρτίου του 1929 στο Λονδίνο, η μικρότερη κόρη του Σταύρου και της Αριέττας Λιβανού είχε μια ζωή σαν παραμύθι: μεγάλωσε μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, φοίτησε στο μοναστήρι Villa Maria στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια σε οικοτροφείο στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ενώ απολάμβανε τις διακοπές της σε πολυτελή θέρετρα εκείνης της εποχής. Όσο για τον κύκλο της, συναναστρεφόταν με μέλη βασιλικών οικογενειών, μεγιστάνες, πολιτικούς και εξέχουσες προσωπικότητες. Και μπορεί να μην κυλούσε βασιλικό αίμα στις φλέβες της, ωστόσο είχε μεγαλώσει κυριολεκτικά ως πριγκίπισσα.

Την πρώτη κίνηση έκανε ο Σταύρος Νιάρχος, ζητώντας το χέρι της Τίνας Λιβανού από τον πατέρα της, ο οποίος όμως αρνείται. Εξάλλου, η κόρη του ήταν πολύ μικρή για γάμο και προτεραιότητα είχε η μεγαλύτερη αδελφή της, Ευγενία.

Χωρίς να χάσει χρόνο ο Αριστοτέλης Ωνάσης ζητάει και ο ίδιος το χέρι της Τίνας Λιβανού, παίρνοντας την ίδια ακριβώς απάντηση. Μόνο που εκείνος δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ο Ωνάσης δεν έχει μάθει να χάνει εύκολα και χρησιμοποιεί όλα του τα όπλα προκειμένου να κερδίσει τη γυναίκα που έχει βάλει στόχο και είναι το μήλον της Εριδος ανάμεσα στον ίδιο και τον «αιώνιο» αντίπαλό του Σταύρο Νιάρχο.

Διαβάστε το τραγικό τέλος την Τίνας Λιβανού, της Ελληνίδας «Γκρέις Κέλλυ» που παντρεύτηκε τους δύο πιο ισχυρούς άνδρες της ναυτιλίας, Ωνάση και Νιάρχο στο iefimerida.gr

SHARE