βιβλιοθήκη με βιβλία
Φωτογραφία: Unsplash/ Iñaki del Olmo
07|02|2023 11:32
SHARE
SO COOL

Η κρυμμένη βιβλιοθήκη ενός Γερμανού μεταλλουργού με τα 70.000 βιβλία


Ένας Γερμανός βιβλιόφιλος γνωρίζει την απόλυτη μετά θάνατον δόξα, χάρη στη βιβλιοθήκη του.

Πρόκειται για μια περίπτωση που θυμίζει τη βιβλιοθήκη που γίνεται viral κάθε χρόνο, μόνο που η συγκεκριμένη περίπτωση αιφνιδίασε τους κατοίκους της πόλης, αφού ο ιδιοκτήτης της είχε κρατήσει την ύπαρξή της μυστική.

Μετά τον θάνατο του Bruno Schröder σε ηλικία 88 ετών, οι γείτονές του στην πόλη Mettingen της Γερμανίας ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό που θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη ιδιωτική βιβλιοθήκη στη χώρα.

Ούτε ένα λιγότερο από 70.000 βιβλία κάλυπταν κάθε επιφάνεια του σπιτιού, δημιουργώντας έναν βιβλιοφιλικό λαβύρινθο-παράδεισο αλλά και προκαλώντας πονοκέφαλο στους διαχειριστές της διαθήκης του.

Έχοντας αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον βιβλιοπώλη της πόλης, ο Schröder παρήγγελνε κατά μέσο όρο 20 με 30 βιβλία την εβδομάδα, ταξινομώντας τα προσεκτικά ανά κατηγορίες και εκδόσεις, ενώ είχε δημιουργήσει και ηλεκτρονικό κατάλογο.

Μάλιστα, μόνο στο υπόγειο του σπιτιού του έχει 10.000 τίτλους θρίλερ, ενώ το μοναδικό είδος το οποίο δεν αγόρασε ποτέ είναι το ρομάντζο.

Χάρη στο επάγγελμά του, ο Schröder γνώριζε πώς να ανακατασκευάσει σημεία του σπιτιού ώστε να λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη, ενώ κανείς μένει άναυδος μπροστά στο ταβάνι της σοφίτας με τα εκατοντάδες βιβλία.

Το πιο εντυπωσιακό;

Ο Schröder είχε κρατήσει την ύπαρξη αυτής της βιβλιοθήκης για τον εαυτό του!

SHARE