Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
10|12|2023 09:00
SHARE
ΚΟΥΖΙΝΑ

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο της κουζίνας -Οι περισσότεροι ξεχνάμε να το καθαρίζουμε


Η κουζίνα του σπιτιού είναι το «καταφύγιο» μας, εκεί που η οικογένεια κάνει τα συμβούλιά της και έρχεται πιο κοντά, ωστόσο μπορεί να μετατραπεί εύκολα με χώρο εστίας μικροβίων.

Σε μια γενική καθαριότητα, τα πρώτα που συνηθώς εστιάζουμε είναι ο νεροχύτης, το ψυγείο, η κουζίνα και ο απορροφητήρας, ακόμη και οι γωνίες του πάγκου, όμως, υπάρχει ένα σημείο που σπάνια καθαρίζουμε και μπορεί εκτός από λίπος, βρωμιές και διάφορα υπολείμματα τροφών, να συγκεντρώσει μικρόβια, ακόμη και ανεπιθύμητους καλεσμένους -έντομα και τρωκτικά.

Μπορεί ο νεροχύτης της κουζίνας και το σφουγγάρι πιάτων να είναι δύο από τα βασικά σημεία -γνωστά για τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώσουν, όμως, και οι πάγκοι και οι επιφάνειες κοπής χρειάζονται τακτικό καθαρισμό για να διατηρηθεί η κουζίνα καθαρή χωρίς μικρόβια και βακτήρια.

Φωτογραφία: Shutterstock

Κι όμως, όλα τα παραπάνω είναι τα spots που όλοι έχουμε κατά νου μας όταν καθαρίζουμε την κουζίνα μας, ποιο είναι λοιπόν το σημείο που δεν καθαρίζουμε ποτέ;

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο της κουζίνας, το οποίο ποτέ δεν καθαρίζουμε

Τα σημεία όπου τα επιδαπέδια ντουλάπια συναντούν το πάτωμα

Σύμφωνα με τον Chris Willatt της υπηρεσίας καθαρισμού σπιτιών του Ντένβερ, Alpine Maids, ο χώρος μεταξύ των ντουλαπιών και του δαπέδου είναι ένας χώρος που πάντα ξεχνάμε να καθαρίσουμε.

Το σημείο αυτό «τραβά» σαν μαγνήτης τις τροφές που πέφτουν από τον πάγκο και με την πάροδο του χρόνου σχηματίζουν μια λιπαρή και κολλώδη στρώση. Επιπλέον, είναι μια περιοχή που τα έντομα και τα τρωκτικά δεν θα αφήσουν απροσπέλαστη.

«Κάτω από το ντουλάπι υπάρχει συνήθως μια μικρή προεξοχή ακριβώς πάνω από το πάτωμα που συλλέγει βρωμιά με την πάροδο του χρόνου», λέε ο Chris, στο homesandgardens.com

Προτείνει να χρησιμοποιήτε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί μικροϊνών και να τρίψετε καλά κάτω από την προεξοχή πριν την αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα.

SHARE