Η κουζίνα του σπιτιού είναι το «καταφύγιο» μας, εκεί που η οικογένεια κάνει τα συμβούλιά της και έρχεται πιο κοντά, ωστόσο μπορεί να μετατραπεί εύκολα με χώρο εστίας μικροβίων.
Σε μια γενική καθαριότητα, τα πρώτα που συνηθώς εστιάζουμε είναι ο νεροχύτης, το ψυγείο, η κουζίνα και ο απορροφητήρας, ακόμη και οι γωνίες του πάγκου, όμως, υπάρχει ένα σημείο που σπάνια καθαρίζουμε και μπορεί εκτός από λίπος, βρωμιές και διάφορα υπολείμματα τροφών, να συγκεντρώσει μικρόβια, ακόμη και ανεπιθύμητους καλεσμένους -έντομα και τρωκτικά.
Μπορεί ο νεροχύτης της κουζίνας και το σφουγγάρι πιάτων να είναι δύο από τα βασικά σημεία -γνωστά για τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώσουν, όμως, και οι πάγκοι και οι επιφάνειες κοπής χρειάζονται τακτικό καθαρισμό για να διατηρηθεί η κουζίνα καθαρή χωρίς μικρόβια και βακτήρια.