Φωτογραφία: Pexels/ @karolina-grabowska
Φωτογραφία: Pexels/ @karolina-grabowska
05|11|2022 12:11
SHARE
HACK

Έτσι θα καθαρίσεις τον τρίφτη χωρίς να χαλάς το σφουγγάρι -Το τρικ για να μην κολλάει τίποτα


Το να τρίψει κανείς κάποιο λαχανικό ή κάποιο τυρί στον τρίφτη είναι εύκολη υπόθεση, το να καθαρίσει όμως μετά το σκεύος, είναι ένα άλλο κεφάλαιο, δύσκολο για πολλούς.

Όταν πρόκειται να τρίψεις λαχανικά, η κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη, αφού στην περίπτωση του τυριού, τα υπολείμματα κολλάνε στα τοιχώματα με αποτέλεσμα δύσκολα να καθαρίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρισμός του τρίφτη είναι ένας άθλος. Πρέπει με προσοχή, ώστε να μην κοπείς, να τρίψεις τα σημεία με κάποιο σφουγγάρι και αυτό με κάθε επιφύλαξη αφού όλο και κάτι θα κολλήσει στις εγκοπές. Όσο για το τυρί; Η λιπαρότητα και το «λάδι» που θα αφήσει είναι δεδομένα, κάτι που κάνει την διαδικασία καθαρισμού ακόμη πιο δύσκολη.

Λοιπόν, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Υπάρχουν κάποια tips ώστε η διαδικασία καθαρισμού θα μοιάζει με παιχνιδάκι, ενώ έχουμε και ένα μυστικό που θα σου λύσει τα χέρια.

Το έξυπνο τρικ για να καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά τον τρίφτη μετά τη χρήση

Όσον αφορά το έξυπνο hack καθαρισμού του τρίφτη τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ένα λεμόνι, αλάτι και νερό. Θα κόψεις το λεμόνι στη μέση και θα το βουτήξεις στο αλάτι. Θα το χρησιμοποιήσεις σαν σφουγγάρι, τρίβοντας προς την ίδια κατεύθυνση με τις εγκοπές τον τρίφτη. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε και τον πιο επίμονο λεκέ, πόσο μάλλον αν πρόκειται για τυρί. Αφήστε για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό. Πλύνετε με υγρό πιάτων και σκουπίστε με ένα πανί.

Προσοχή! Επειδή τα μαχαίρια του τρίφτη είναι κοφτερά, χρειάζεται οι κινήσεις σας να είναι από πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίθετο ώστε να αποφευχθούν τυχών ατυχήματα.

Ακόμη ένα έξυπνο trick που κυκλοφορεί στα social media είναι να ψεκάσετε με λάδι τον τρίφτη. Αυτό βοηθά πριν τον χρησιμοποιήσετε. Πριν τρίψετε το τυρί, ψεκάστε με λίγο λάδι την επιφάνεια του τρίφτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην κολλάει καθόλου το τριμμένο τυρί πάνω στον τρίφτη. Με ένα καλό πλύσιμο θα είναι πεντακάθαρος, χωρίς καθόλου κόπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε

@howdoesshe Takes one second, but so satisfying! #tipsandtricks #earthday ♬ Sunny Day - Ted Fresco
SHARE