Ο γιατρός Kunal Sood
Ο γιατρός Kunal Sood/Φωτογραφία: doctorsoood/instagram
TIK TOK

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με γιατρό


Ενας γιατρός αποκάλυψε στο προφίλ του στο Tik Tok τους λόγους που δεν πρέπει να φοράμε τα παπούτσια μας μέσα στο σπίτι.

Ειδικότερα, ο Dr. Kunal Sood είναι πιστοποιημένος γιατρός χρόνιου πόνου που κατοικεί στο Germantown του Maryland. Μοιράζεται συχνά συμβουλές στο κανάλι του στο TikTok, όπου έχει 2 εκατομμύρια ακόλουθους.

Πρόσφατα, ο Dr. Sood μίλησε για τους πολλούς λόγους που πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, συμβουλεύει όλους αν κάποιος καλεσμένος μπει με τα παπούτσια του μέσα στο σπίτι μας, να καθαρίσουμε μετά το πάτωμα με χλωρίνη.

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με γιατρό

Η υγιεινή του σπιτιού περιλαμβάνει έναν χρυσό και απαράβατο κανόνα: όχι παπούτσια μέσα στο σπίτι. Αυτό προϋποθέτει ότι οι ένοικοι και οι καλεσμένοι πρέπει να βγάζουν τα υποδήματα τους σε κάποιο σημείο κοντά στην εξώπορτα και να περπατάνε μέσα στο σπίτι είτε με παντόφλες, είτε με υποδήματα που προορίζονται αποκλειστικά για το σπίτι.

Σύμφωνα με τον γιατρό Dr. Sood το να βγάλεις τα παπούτσια σου στην εξώπορτα πριν μπεις στο σπίτι είναι ένας τρόπος να αποφύγεις όχι μόνο τη βρωμιά, αλλά και τα χιλιάδες μικρόβια που έχουν οι σόλες των παπουτσιών. Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα έχει δείξει ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο περίπου 421.000 βακτήρια στα παπούτσια σας. Το βακτήριο E. Coli έχει αποδεχτεί ως το πιο σύνηθες βακτήριο στα παπούτσια που προκαλεί λοιμώξεις του εντερικού και ουροποιητικού συστήματος, μηνιγγίτιδα και διαρροϊκές ασθένειες.

«Εάν φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι θα έχουν βακτήρια κοπράνων στο κάτω μέρος τους που πιθανότατα προέρχεται από δάπεδα σε δημόσιες τουαλέτες (εστιατόρια, μπαρ, σινεμά κλπ) ή επαφή με ζωικά περιττώματα σε εξωτερικούς χώρους» σημειώνει ο Dr. Sood.

@doctorsood

Do you wear shoes inside the house? 🙈

♬ original sound - DoctorSood, M.D.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας να αποφεύγετε όσο μπορείτε να εισέρχεστε στο σπίτι με τα παπούτσια που φοράτε έξω. Ιδίως αν έχετε μικρό παιδί που κάθεται και μπουσουλάει στο πάτωμα.

SHARE