γυναίκα αλλεργική στο νερό
Φωτογραφία: TikTok @@everydaywithkym
15|02|2024 13:41
SHARE
ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Μία γυναίκα που είναι αλλεργική στο νερό περιγράφει την καθημερινότητά της -Πώς κάνει ντουζ


Το νερό δεν αποτελεί απλώς αγαθό ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο αλλά είναι και ένα αναπόσπαστο στοιχείο κάθε διατροφικού πλάνου και κάθε ισορροπημένης διατροφής.

Ωστόσo, όπως φαίνεται δεν ισχύει το ίδιο για όλους.

Μια νεαρή γυναίκα, η Kimberlee Mills, αποκάλυψε στο Tik Tok ότι είναι αλλεργική στο νερό και πόσο δυσκολεύεται να ακολουθήσει καθημερινές απλές δραστηριότητες, όπως το να κάνει ντουζ.

«Είναι απλά μια από τις πιο άβολες εμπειρίες», εξομολογείται. Σε ένα σύντομο κλιπ, η ίδια εξηγεί ότι η καθημερινή ρουτίνα υγιεινής της μπορεί να είναι γεμάτη αγωνία και δυσκολίες λόγω της αλλεργίας του σώματός της στο νερό.

«Διαγνώστηκα με υδατογενή κνίδωση και ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι όποτε το δέρμα μου έρχεται σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή νερού, συμπεριλαμβανομένου του ιδρώτα μου, παθαίνω κνίδωση, με τρώει και με καίει και δεν υπάρχει θεραπεία», αποκάλυψε η Kimberlee Mills από το Τέξας.

Σε ηλικία 12 ετών, διαγνώστηκε με υδατογενή κνίδωση, μια σπάνια πάθηση κατά την οποία η κνίδωση αναπτύσσεται ταχέως μετά την επαφή του δέρματος με νερό, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

@everydaywithkym HVe you ever met someone who’s allergic to water?? #allergy #waterallergy #aquagenicurticaria #dayinmylife #dayinthelife #longervideos ♬ original sound - Kym | LIFESTYLE CREATOR

«Ωστόσο, μετά από χρόνια όπου απλώς το αντιμετώπιζα, έπαθα σοκ αναφυλαξίας τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που με οδήγησε στον γιατρό. Παραδόξως ήταν εξοικειωμένος με αυτή την πάθηση», δήλωσε η Mills στη New York Post.

«Πρέπει να περιορίσω τον εαυτό μου όταν πρόκειται για επαφή με το νερό. Δεν μπορώ να έρθω σε επαφή με το νερό για περισσότερο από πέντε λεπτά, γιατί οτιδήποτε περισσότερο από αυτό μπορεί να με βάλει σε κίνδυνο. Πριν καν μπω στο ντους, υπάρχει μια διαδικασία», πρόσθεσε. «Πρέπει να παίρνω χάπια για τις αλλεργίες και αυτό θα βοηθήσει να επιβραδυνθεί η διαδικασία της αλλεργίας».

Ωστόσο, τα φάρμακα δεν προστατεύουν εντελώς την Mills από το να νιώθει κνησμό, κάψιμο ή την κνίδωση. «Περίπου στα τρία με τέσσερα λεπτά στο ντους το δέρμα μου αρχίζει να μυρμηγκιάζει και αυτό [σημαίνει] ότι είναι ώρα να βγω».

Η δημιουργός περιεχομένου εξήγησε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι, εκτός από το ντους, είναι η αντίδραση του βρεγμένου σώματός της στο νερό μόλις βγει. «Εδώ είναι που αρχίζουν πραγματικά τα δύσκολα, επειδή σε αυτό το σημείο το σώμα μου έχει φαγούρα, καίει και είναι καλυμμένο με κνίδωση».

Για να καταπολεμήσει την έξαρση του δέρματός της, περιμένει περίπου δύο ώρες για να ηρεμήσει το δέρμα της- η Mills στη συνέχεια εφαρμόζει σπρέι και λοσιόν με φαγούρα για να δροσίσει το σώμα της από την αίσθηση καύσου. «Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μία έως δύο ώρες», παραδέχτηκε. «Μου προκαλεί ημικρανίες [και] μερικές φορές έχω πυρετό».

Η μητέρα από το Τέξας αποκάλυψε ένα καλαθάκι γεμάτο με περισσότερα από 20 προϊόντα που χρησιμοποιεί καθημερινά για να διατηρεί το δέρμα της ανέπαφο μετά το ντους.

SHARE