Μια Tik Toker από την Κίνα γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά
Μια Tik Toker από την Κίνα γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά
TIK TOK

Κινέζοι φοιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά και γίνονται viral στο TikTok


Η Tik Toker Μαριάννα Λι είναι μια Κινέζα που μιλάει άπταιστα ελληνικά.

Μπορεί η Μαριάνα Λι από την Κίνα να ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο τα ελληνικά που γνωρίζει εντυπωσιάζουν όλο το διαδίκτυο. «Αποφάσισα να μάθω ελληνικά γιατί αγαπώ την Ελλάδα. Από μικρή με ενδιέφερε η ελληνική ιστορία, ο ελληνικός πολιτισμός και ειδικά η ελληνική μυθολογία» σημειώνει η ίδια στο Tik Tok μιλώντας άπταιστα ελληνικά!

Η Μαριάννα Λι προσπαθεί να μεταδώσει την αγάπη της για τη χώρα μας στους συμπατριώτες της και μάλιστα υπάρχουν κι άλλοι Κινέζοι της ηλικίας της που μιλούν πολύ καλά ελληνικά, όπως κι εκείνη.

Η ίδια σε ρόλο ρεπόρτερ ζήτησε από μερικούς Κινέζους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης να απαντήσουν στις ερωτήσεις μιλώνστας στα ελληνικά.

Κινέζοι φοιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά και γίνονται viral στο Tik Tok

Οπως θα δείτε κι εσείς στο παρακάτω βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο views, οι Κινέζοι φοιτητές έχουν αρκετά καλή προφορά, χρησιμοποιούν πολλές ελληνικές λέξεις στον λόγο τους, ενώ έχουν μάθει και το ελληνικό τους όνομα.

Η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, ανέφερε με τη σειρά της ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές.

Στο Τμήμα διδάσκει επίσης μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία εργάζεται εκεί τα τελευταία και 9 χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία.

Δείτε το βίντεο:

@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος - mariannalee_

Η Μαριάνα Λι μέσα από ένα άλλο βίντεο στο Tik Tok μάς έδειξε τα διαφορετικά στάδια που πέρασε καθώς μάθαινε την ελληνική γλώσσα.

@mariannalee_ Τα διαφορετικά στάδια μιας Κινέζας στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας #polyglot #languages #languagelearning #Greek #greektiktok #fy #fyp #Chinese ♬ original sound - mariannalee_

Πάντως η ελληνική προφορά της είναι εντυπωσιακή και φαίνεται πως η Μαριάνα Λι έχει αφοσιωθεί πολύ στο διάβασμα.

@mariannalee_ Κινεζική προφορά vs ελληνική προφορά των ελληνικών γραμμάτων #greek #greecegr #polyglot #polyglotcheck #languages #languagelearning #fy #fyp #Chinese ♬ original sound - mariannalee_

Η ίδια έκανε ένα γκάλοπ σε ρόλο ρεπόρτερ και ζήτησε από διάφορους περαστικούς να απαντήσουν αν γνωρίζουν την Ελλάδα και σε ποιο σημείο βρίσκεται του παγκόσμιου χάρτη.

@mariannalee_ Πόσα γνωρίζουν οι Κινέζοι περαστικοί για τα μέρη της Ελλάδας;#greecе#greece🇬🇷#greek#greektiktok#greekislands#polyglot#streetinterview#Chinese#fy#fyp ♬ original sound - mariannalee_
SHARE