Φωτογραφία: unsplash/@gaellemarcel
Φωτογραφία: unsplash/@gaellemarcel
14|03|2023 13:23
SHARE
CLEANING TIPS

Το έξυπνο τρικ για να καθαρίσετε τις κίτρινες στάμπες από το στρώμα -Θα μοιάζει με καινούργιο


Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις... κίτρινες στάμπες στο στρώμα, πώς μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από αυτές;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, ο καθαρισμός με ατμό και άλλοι, ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έξυπνα τρικ και προϊόντα από την κουζίνα μας για να απολυμάνουμε και να καθαρίσουμε ταυτόχρονα το στρώμα μας.

Μην ξεχνάς πάντως πως, ακόμη και μικρές να είναι οι στάμπες ή σχεδόν ανύπαρκτες, το στρώμα του κρεβατιού και τα μαξιλάρια πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, αν όχι ανά εξάμηνο, ώστε να εξουδετερώνονται τα ακάρεα.

Το έξυπνο τρικ για να καθαρίσετε τις κίτρινες στάμπες από το στρώμα -Θα μοιάζει με καινούργιο

Στο Instagram προφίλ satisfyingcleaningig υπάρχει ένα έξυπνο τρικ, το οποίο θα σου λύσει τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καπάκι κατσαρόλας, ένα πανί με μικροίνες ή μια πετσέτα, ένα μπολ, απορρυπαντικό, ιδανικά ειδικό για έντονους λεκέδες και σκόνη με τις ίδιες ιδιότητες.

Γέμισε με ζεστό νερό το μπολ, βάλε το απορρυπαντικό και τη σκόνη και ανακάτεψε. Βούτηξε το καπάκι μέσα στο νερό -αφού έχεις δέσει το πανί σου πάνω σε αυτό- και ξεκίνα να τρίβεις στο σημείο που υπάρχει η στάμπα. Ο συνδυασμός του ζεστού νερού και των απορρυπαντικών θα καθαρίσουν τις κιτρινίλες πριν καν το καταλάβεις.

Με μία έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε επίσης πως, δύο υλικά -τα οποία υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας- μπορούμε αφενός να καθαρίσουμε τις στάμπες, αφετέρου να απολυμάνουμε το στόμα μας.

Δύο ακόμη έξυπνα προϊόντα λοιπόν, που υπάρχουν στην κουζίνα και μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραπάνω, είναι το λευκό ξύδι και η σόδα. Ψεκάσετε με λευκό ξύδι απευθείας στους λεκέδες και έπειτα προσθέστε από πάνω μαγειρική σόδα. Όπως γράφει και στο trustsleep.com, καλό είναι να αφήσετε το ξύδι και τη σόδα για τουλάχιστον 8 ώρες. Τα δύο αυτά υλικά βοηθούν να εξουδετερωθούν τα βακτήρια και οι δυσάρεστες μυρωδιές, ενώ παράλληλα απομακρύνεται η υπερβολική υγρασία.

Υ.Γ: Το λευκό ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποσμητικό αλλά και σαν απολυμαντικό. Είναι ένα προϊόν ιδανικό για την αφαίρεση οσμών από στρώμα και λευκά είδη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την καθαριότητα του στρώματος.

SHARE