Γυναίκα τρώει μακαρόνια
Φωτογραφία: ginemargrethe/instagram
HEALTHY EATING

Το κρύο ή το ζεστό φαγητό μας βοηθάει να αδυνατίσουμε; Διατροφολόγος δίνει την απάντηση


Η θερμοκρασία του φαγητού τελικά επηρεάζει την ποσότητα που καταναλώνουμε; Ελληνίδα διατροφολόγος δίνει την απάντηση στο Instagram.

Πόση σημασία έχει άραγε αν το φαγητό που τρώμε είναι κρύο ή ζεστό στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε; Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες η θερμοκρασία του φαγητού επηρεάζει αρκετά την ποσότητα που θα βάλουμε στο πιάτο μας.

Η επιλογή ενός ζεστού φαγητού αντί ενός κρύου είναι καλύτερη επιλογή για το βάρος μας καθώς όταν το φαγητό είναι κρύο καταλήγουμε να τρώμε πολύ περισσότερο απ' ότι θα τρώγαμε αν το περιεχόμενο του πιάτου μας ήταν ζεστό.

Η διαιτολόγος Κωνσταντίνα Παππά απάντησε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram.

Το κρύο ή το ζεστό φαγητό μας βοηθάει να αδυνατίσουμε; Διατροφολόγος δίνει την απάντηση

Η Κωνσταντίνα Παππά, διαιτολόγος από τη Θεσσαλονίκη, στον λογαριασμό της στο Instagram δίνει χρήσιμες συμβουλές διατροφής. Σε πρόσφατο βίντεο απαντά στο ερώτημα: «Το κρύο ή το ζεστό φαγητό μας βοηθάει να αδυνατίσουμε;».

Η ίδια εξηγεί πως όταν η θερμοκρασία του φαγητού αυξάνεται, τα λιπαρά λιώνουν ενισχύοντας την απελευθέρωση του αρώματος και της γεύσης με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να λαμβάνει το μήνυμα της απόλαυσης και της ικανοποίησης, δίνοντας έτσι το σήμα για τερματισμό της πρόσληψης τροφής.

Η Κωνσταντίνα Παππα σημειώνει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα κρύο φαγητό θεωρούν το γεύμα τους λιγότερο χορταστικό, με αποτέλεσμα να το συνοδεύουν από επιπλέον φαγητό, για να το συμπληρώσουν με αποτέλεσμα να καταναλώνουν τις διπλάσιες σχεδόν θερμίδες συγκριτικά με τα άτομα που τρώνε ζεστό φαγητό.

Επίσης, η διαιτολόγος δίνει ένα παράδειγμα εξηγώντας πως μια ζεστή σοκολάτα δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο γλυκιά σε σύγκριση με την κρύα, παρόλο που έχουν και οι δύο την ίδια ποσότητα ζάχαρης.

Γίνεται φανερό λοιπόν ότι τόσο η θερμοκρασία του φαγητού επηρεάζει τη γεύση, την απόλαυση και κατά συνέπεια την ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής.

SHARE