Φωτογραφία: unsplash/@brunabranco
Φωτογραφία: unsplash/@brunabranco
20|03|2023 13:08
SHARE
TIPS

Τα λάθη που κάνεις όταν μαγειρεύεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με έναν Ιταλό


Τα μακαρόνια μπορεί να είναι ένα εύκολο πιάτο, χρειάζεται όμως γνώση και μαεστρία για να βγουν όπως πρέπει βρασμένα, αλά... Ιταλικά.

Οι Ιταλοί έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο στην μαγειρική των ζυμαρικών και ιδίως σε ό,τι αφορά τα μακαρόνια έχουν σίγουρα τις καλύτερες συμβουλές να δώσουν.

Στο Instagram και συγκεκριμένα στο προφίλ thepasinis, όπου ένα ζευγάρι δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο σχετικές με την Ιταλική κουλτούρα -και όχι μόνο- ανακαλύψαμε τα μυστικά για να βράσουν τα μακαρόνια σωστά, όπως θα τα μαγείρευε ένας γνήσιος Ιταλός.

Αυτός είναι ο τρόπος για να μαγειρευτούν σωστά τα μακαρόνια σύμφωνα με έναν Ιταλό

Στο σχετικό βίντεο ο Ιταλός Alessio δείχνει πώς πρέπει να βράζουμε τα μακαρόνια και αποκαλύπτει 3 σημαντικά βήματα, τα οποία ενδεχομένως να κάνει λάθος.

Ξεκινώντας, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και το Νο1 μυστικό είναι να προσθέσουμε παγωμένο και όχι ζεστό νερό.

Όταν πια το νερό βράσει, τότε προσθέτουμε το αλάτι και έπειτα τα μακαρόνια. Ποτέ πριν βράσει το νερό. Ακόμη, μπορεί να είμαστε επηρεασμένοι από τον τρόπο που η γιαγιά μας έβραζε τα μακαρόνια, υπάρχει όμως ένα σημαντικό λάθος που έκανε και μάλλον το επαναλαμβάνουμε και εμείς. Ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε λάδι στο νερό που βράζει. Όπως λέει και ο Alessio, είναι καιρός να παραδεχτούμε πως η γιαγιά μας έκανε λάθος και να μην το επαναλάβουμε ποτέ.

SHARE