Μελάνια Τραμπ
Μελάνια Τραμπ/ Φωτογραφία: AP Images
21|05|2023 08:54
SHARE
FLOTUS

Το πιο ακριβό κομμάτι που φόρεσε ποτέ Πρώτη Κυρία κόστιζε σχεδόν όσο το ετήσιο εισόδημα ενός Αμερικανού


Το πιο ακριβό κομμάτι που έχει φορεθεί ποτέ από Πρώτη Κυρία είναι το διαβόητο φλοράλ παλτό του οίκου Dolce & Gabbana, με το οποίο εμφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G-7, το 2017.

Στα χρόνια που ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, οι εμφανίσεις της συζύγου του, Μελάνια Τραμπ υπήρξαν αντικείμενο συζήτησης των διεθνών μέσων. Αν και η πρώην FLOTUS ήξερε πώς να ντύνεται σωστά και προσεγμένα και είχε γούστο, στα χρόνια της στον Λευκό Οίκο έκανε μερικές αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Όπως για παράδειγμα, όταν φόρεσε το διαβόητο φλοράλ παλτό του οίκου Dolce & Gabbana, στη συνάντηση με τις συζύγους των ισχυρών αρχηγών κρατών στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου κορυφής της G-7 το 2017, το οποίο κόστιζε 51500 δολάρια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει άρθρο του Business Insider η τιμή αυτή είναι μόλις για μερικές εκατοντάδες χαμηλότερη από το ετήσιο εισόδημα ενός Αμερικανού πολίτη για το 2015. Αναμενόμενο, λοιπόν, ήταν να ξεσπάσουν αντιδράσεις, με όσους κατέκριναν τη στιλιστική επιλογή της Μελάνια Τραμπ να τη χαρακτηρίζουν προκλητική και επίδειξη πλούτου.

Το πιο ακριβό κομμάτι που έχει φορεθεί ποτέ από Πρώτη Κυρία

Το «3D flower jacket» του οίκου Dolce & Gabbana ανήκε στη Fall 2017 ready-to-wear συλλογή. Αν και με τιμή που είναι απλησίαστη για τους περισσότερους «κοινούς θνητούς», έγινε sold-out και για να το παραγγείλει κανείς έπρεπε να δώσει προκαταβολή που ξεπερνούσε τα 25 χιλιάδες δολάρια.

Μελάνια Τραμπ Dolce Gabbana παλτό
AP Images
Μελάνια Τραμπ Dolce Gabbana παλτό
AP Images

Το δίδυμο των Domenico Dolce και Stefano Gabbana συχνά δεχόταν αρνητικές κριτικές επειδή δεχόταν να ντύσει τη Μελάνια Τραμπα. Οι Ιταλοί σχεδιαστές, ωστόσο, όχι μόνο δεν πτοούνταν, αλλά υπεράσπιζαν τη «μούσα» τους με δημοσιεύσεις στο Instagram, ευχαριστώντας την τότε Πρώτη Κυρία που επέλεξε τις δημιουργίες τους για τις εμφανίσεις της.

Μελάνια Τραμπ Dolce Gabbana παλτό
AP Images
Μελάνια Τραμπ Dolce Gabbana παλτό
AP Images
Μελάνια Τραμπ Dolce Gabbana παλτό
AP Images

Το «I don't care» τζάκετ της Μελάνια Τραμπ:

Αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που η Μελάνια Τραμπ έκανε μια στιλιστική επιλογή που πυροδότησε αντιδράσεις διεθνώς. Λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε με ένα ακόμα infamous τζάκετ από τα Zara, το οποίο έγραφε στην πλάτη «I really don’t care, do you?» («Πραγματικά, δεν με νοιάζει καθόλου. Εσένα;»), στη διάρκεια μιας επίσκεψή της σε κέντρο κράτησης με παιδιά μεταναστών στο Τέξας (που είχαν χωριστεί από τους γονείς τους με απόφαση του συζύγου της).

Το «I don't care» τζάκετ της Μελάνια Τραμπ:
AP Images
Το «I don't care» τζάκετ της Μελάνια Τραμπ:
AP Images

Αν και η υπεύθυνη επικοινωνίας της έσπευσε να δηλώσει ότι «ήταν απλά ένα τζάκετ», ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε, η ίδια η Τραμπ μερικούς μήνες αργότερα τόνισε ότι ήταν ένα έμμεσο μήνυμα. Σε συνέντευξή της στο ABC news είπε «Φυσικά και δεν φόρεσα το τζάκετ για παιδιά. Το φόρεσα για να μπω και να βγω από το αεροπλάνο». Η ίδια πρόσθεσε ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στα media και όσους της ασκούν κριτική. «Θέλω να τους δείξω ότι δεν με νοιάζει. Μπορείς να με κρίνεις όσο θες και να πεις ό,τι θες. Αλλά αυτό δεν θα με σταματήσει να κάνει ό,τι αισθάνομαι εγώ ότι είναι σωστό».

SHARE