Γυναίκα
Φωτογραφία: Andrea Piacquadio/Pexels
ΕΡΕΥΝΑ

Οι γυναίκες με μακριά μαλλιά είναι πιο ελκυστικές και κάνουν περισσότερο σεξ, υποστηρίζει νέα έρευνα


Μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ποιες γυναίκες θεωρούνται πιο ελκυστικές και κάνουν περισσότερο σεξ.

Μελετητές στη Νότια Κορέα ανακάλυψαν πως οι άντρες έλκονται σεξουαλικά περισσότερο με τις γυναίκες που έχουν μακριά μαλλιά. «Η εικόνα μιας ιδανικής γυναίκας συχνά περιλαμβάνει μακριά, μεταξένια μαλλιά» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Evolutionary Psychology», με τους ερευνητές να αναρωτιούνται εάν οι γυναίκες με μακριά μαλλιά έχουν πιο έντονη σεξουαλική ζωή.

Το μήκος των μαλλιών φαίνεται πως τελικά παίζει ρόλο αφού από την έρευνα προέκυψε ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται περισσότερο υγιείς και ελκυστικές από εκείνες με κοντά μαλλιά.

Φωτογραφία: Moose Photos/Pexels

Οι επιστήμονες θεωρούν επίσης πως οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές καθώς τις θεωρούν πιο ελκυστικές σε σχέση με τις μελαχρινές. Μάλιστα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως οι ξανθιές σερβιτόρες λαμβάνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ενώ είναι και πιο πιθανό να δεχτούν βοήθεια από άνδρες.

«Οι άντρες δεν ρίχνουν απλώς μια ματιά σε μια λαμπερή κώμη και προσέχουν μετά άλλα πράγματα. Χαζεύουν τα μαλλιά και μετά συνεχίζουν να τα χαζεύουν. Τα μακριά μαλλιά σε καλή κατάσταση είναι εξαιρετικά σέξι» σημειώνεται στην έρευνα του Yonsei University στη Σεούλ. 

Φωτογραφία: Jon Ly/ Unsplash

Οι ερευντηές υποστήριξαν ότι μερικές από τις πιο γυναικείες φιγούρες της μυθοπλασίας είχαν μακριά μαλλιά, όπως η Ραπουνζέλ και η Αφροδίτη από τη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι. «Τέτοιες απεικονίσεις γυναικών με μακριά, μεταξένια μαλλιά δημιουργούν μια εικόνα θηλυκότητας, η οποία μπορεί να είναι δελεαστική για τον άνδρα», δήλωσε η ομάδα, με επικεφαλής τον Jeong Eun Cheon.

«Οι άνδρες βρήκαν ότι οι γυναίκες με πιο μακριά μαλλιά είναι πιο ελκυστικές, κάτι που κατά συνέπεια έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία προς εκείνες», δήλωσε η ομάδα.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα μαλλιά των συντρόφων τους. Θα περίμενε κανείς ότι οι άνδρες με πυκνά μαλλιά θεωρούνται πιο ελκυστικοί στις γυναίκες, τα αποτελέσματα της έρευνας ωστόσο έδειξαν ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των μαλλιών ενός άνδρα και της σεξουαλικής του ζωής.

SHARE