Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
23|04|2024 13:33
SHARE
DIY

Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα της βεράντας


Η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει και το μπαλκόνι ή η βεράντα έχει γίνει πια το νέο καθιστικό μας.

Όσο ο καιρός ευνοεί, ένας καφές σε εξωτερικό χώρο είναι πάντα καλή ιδέα, τι γίνεται όμως με τα έπιπλα του κήπου που χρειάζονται βαθύ καθάρισμα;

Ο χειμώνας, με τον αέρα και τις βροχές μπορεί να πέρασε, έχει αφήσει όμως πίσω του «ζημιές» στους εξωτερικούς χώρους που σίγουρα χρειάζονται επισκευή και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στα ξύλινα έπιπλα που ενώ ομορφαίνουν τον χώρο, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη συντήρησης από τα πλαστικά τραπέζια και τις μεταλλικές καρέκλες.

«Ο καθαρισμός και η συντήρηση των ξύλινων επίπλων είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί η βρωμιά, αλλά ο καθαρισμός απαιτείται επίσης εάν παρατηρήσετε μούχλα στα ξύλινα έπιπλά σας», εξηγεί στο LeisureBench ο ειδικός κήπου, Steve Chilton.

Έτσι θα καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα της βεράντας χωρίς κόπο

Το ξύλο μετά από βροχή, υγρασία και κρύο είναι πιθανό εκτός από σκόνη και βρωμιά να εμφανίσει και στίγματα μούχλας, επομένως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας, πριν καθίσετε ξανά στους εξωτερικούς σας χώρους.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι μια μαλακή βούρτσα, ένα πανί μικροϊνών υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

Ξεκινώντας, ρίξτε ζεστό νερό στις επιφάνειες των επίπλων, ώστε να μαλακώσουν οι εστίες βρωμιάς. Έπειτα, φτιάξτε ένα υγρό με ζεστό νερό και σαπούνι και τρίψτε απαλά με τη βούρτσα σας τα ξύλινα έπιπλα. Φροντίστε να μην κάνετε δυνατές κινήσεις ώστε να μην κάνετε γρατζουνιές.

Το μυστικό σε αυτό το σημείο είναι να ξεπλύνετε καλά τη σαπουνάδα ώστε να μην αφήσει στίγματα στο μέλλον.

Από την άλλη, αν βρείτε σημάδια μούχλας, ραντίστε με λευκό ξύδι, αφού μείνει 10 λεπτά τρίψτε με τη μαλακή βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό.

Αφού οι λεκέδες φύγουν σκουπίστε με το πανί και αφήστε να στεγνώσουν καλά στον αέρα.

Τέλος, αν θέλετε να φρεσκάρετε τα ξύλινα έπιπλα, προμηθευτείτε ένα ειδικό βερνίκι στο χρώμα της καρέκλας και του τραπεζιού και με ένα πανάκι μικροϊνών απλώστε μια μικρή ποσότητα σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε να στεγνώσει καλά και είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα καλοκαιρινά απογεύματά σας.

SHARE