Η επιστήμη έχει την απάντηση
Η επιστήμη έχει την απάντηση/Φωτογραφία: SHVETS production/Pexels
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος σε συμπαθεί, σύμφωνα με την επιστήμη


Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος έχουν αποκωδικοποιήσει τα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο συμπαθεί το άλλο. 

Όπως έχει πει η Αφροαμερικανίδα ποιήτρια, Maya Angelou «Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να νιώσουν». Αυτό που μας ενώνει με τους άλλους είναι λέξεις και κινήσεις που προκαλούν συναισθήματα. Αν αυτά είναι θετικά, τότε δημιουργούνται σχέσεις που μπορούν να κρατήσουν για μια ζωή. Αν είναι αρνητικά, τότε αργά ή γρήγορα, δεν μένει τίποτα να μας ενώνει με τους άλλους.

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν ένα άτομο σας συμπαθεί; To inc.com λέει ότι θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τρεις κινήσεις, σύμφωνα με την επιστήμη.

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος σε συμπαθεί, σύμφωνα με την επιστήμη

Η συμπάθεια που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ατόμων είναι αποτέλεσμα μικρών φευγαλέων στιγμών θετικής ενέργειας. Λέξεων που δημιουργούν ένα περιβάλλον ζεστασιάς και οικειότητας.

Η επιστήμη έχει εντοπίσει τις 3 κινήσεις που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος σας συμπαθεί. Ας τις δούμε:

  1. Μιμούνται τις κινήσεις σας

Έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι όταν δύο άτομα τα πάνε καλά η στάση και οι κινήσεις τους είναι παρόμοιες. Η μίμηση της γλώσσας του σώματος σύμφωνα με τους ειδικούς υποδηλώνει οικειότητα. Για παράδειγμα, αν έχετε βγει ραντεβού με κάποιον ή κάποια που σας αρέσει, και διαπιστώνετε ότι κάνετε και οι δύο τις ίδιες κινήσεις, μπορεί αυτό να αποτελεί έναν πρώτο σημάδι ότι οι δυο σας τα πηγαίνετε καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν δύο άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σε ουσιαστική επαφή, έχουν την τάση να μιμούνται ο ένας τον άλλον.

Φωτογραφία: Liza Summer/Pexels

2. Το βλέμμα του είναι σταθερό προς εσάς

Αν κάποιος σε συμπαθεί, ένα είναι το μόνο σίγουρο. Οταν θα του μιλάτε, θα σας κοιτάζει στα μάτια και το βλέμμα του θα είναι σταθερό προς εσάς. Δεν θα του τραβάνε την προσοχή άλλα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Αν δείτε ότι αρχίζει να κοιτάει δεξιά και αριστερά ενώ του μιλάτε, τότε σίγουρα αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Επίσης, η έντονη ματιά που θα λάβετε από κάποιον σε έναν χώρο που διασκεδάζετε είναι ένα σημάδι ότι σας συμπαθεί.

3. Εχει την τάση να σας πλησιάζει

Οταν κάποιος σας συμπαθεί θα έρθει πιο κοντά σας. Αν κρατήσει μια απόσταση από εσάς τότε αυτό σίγουρα είναι μια ένδειξη ότι δεν νιώθει οικειότητα μαζί σας. Αν κάποιος δεν νιώθει άνετα με την παρουσία του άλλου, δεν θα επιζητήσει να βρεθεί πολύ κοντά του λένε οι ειδικοί. Κρατάει, όσο μπορεί, «απόσταση ασφαλείας».

SHARE