Φωτογραφία: pexels/@charlotte-may
Φωτογραφία: pexels/@charlotte-may
21|04|2024 12:01
SHARE
CLEANING TIPS

Πώς θα καθαρίσετε το ψυγείο βήμα -βήμα -Το σπιτικό μείγμα που εξαφανίζει βακτήρια και κακοσμία


Το ψυγείο μπορεί να είναι «φωλιά» για βακτήρια και μύκητες ενώ είναι πολύ πιθανό στα ράφια να έχουν μείνει υπολείμματα τροφών που κάνουν το εσωτερικό του να μυρίζει άσχημα.

Η καθαριότητα του ψυγείου δεν είναι δύσκολη, χρειάζεται όμως να θυσιάσετε ένα 40λεπτο από την καθημερινότητά σας ώστε να το κάνετε να λάμπει σαν καινούργιο.

Μην ξεχνάτε πως, όσο πιο συχνά το καθαρίζετε, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η διαδικασία.

Για να καθαρίσετε το ψυγείο σας το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ζεστό νερό, ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων.

Παρακάτω έχουμε βήμα -βήμα τη διαδικασία για να καθαρίσετε σωστά το ψυγείο σας.

Πώς θα καθαρίσετε το ψυγείο σας βήμα -βήμα

Ξεκινώντας, αδειάστε το ψυγείο σας από τα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα και συσκευασίες και βγάλτε την πρίζα. Αφού το κάνετε αυτό, με λίγο χλιαρό σαπουνόνερο καθαρίσετε τα συρτάρια του ψυγείου και τα ράφια του.

Καθαρίστε τα πάντα καλά χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι ώστε να αποφύγετε τις γρατζουνιές και αφήστε τα συρτάρια και τα ράφια να στεγνώσουν καλά στον πάγκο της κουζίνας, πάνω σε ένα στεγνό πανί. Αν πάλι κάποια ράφια χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα, βυθίστε τα σε ζεστό νερό μέσα στον νεροχύτη και αφού μουλιάσουν πλύνετε καλά με σαπουνόνερο.

Φωτογραφία: pexels/@polina-tankilevitch

Ο Joyce French, ειδικός καθαρισμού στο HomeHow.co.uk, συμβουλεύει στο HouseBeutiful.com : «Αν έχετε γυάλινα ράφια, περιμένετε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα πλύνετε με ζεστό νερό διαφορετικά μπορεί να σπάσουν».

Όσο για το εσωτερικό του ψυγείου, αντί να χρησιμοποιείτε ειδικά σπρέι επιλέξτε μια οικολογική και DIY φόρμουλα.

Ανακατέψτε δύο μέρη νερό και ένα μέρος λευκό ξύδι, μεταφέρετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίστε καλά.

Βασική προϋπόθεση , αφού έχετε μπει στη διαδικασία να καθαρίσετε το ψυγείο σας είναι και να καθαρίσετε τα βρώμικα πηνία. Αφού τα ξεσκονίσετε, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα από τα πηνία.

Φωτογραφία: .pexels/@cottonbro

Μην ξεχνάτε και τη βάση του ψυγείου σας, η οποία μπορεί να γίνει πρόσφορο έδαφος για τη συσσώρευση ψίχουλων και υπολειμμάτων.

Τέλος, αφού έχετε καθαρίσει τα πάντα εσωτερικά του ψυγείου, σειρά το εξωτερικό μέρος. Με λίγο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό τρίψτε απαλά με μαλακό σφουγγάρι την πόρτα του ψυγείου . Δίνοντας προσοχή σε εκείνες τις περιοχές που έχουν δακτυλικά αποτυπώματα, Ιδανικά, αυτό θα πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα για να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια.

SHARE