Φωτογραφία: unsplash/@norevisions
Φωτογραφία: unsplash/@norevisions
29|03|2024 10:44
SHARE
HACK

O εύκολος τρόπος να καθαρίσετε κατσαρόλες και τηγάνια από τα καμένα λίπη με τρία υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα


Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να κάψει κανείς το φαγητό στην κατσαρόλα.

Δεν έγινε και τίποτα το τρομερό βέβαια. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, μπορεί όμως ο καμένος λεκές να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τον πάτο της κατσαρόλας.

Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα ειδικά σαπούνια και τα απορρυπαντικά που υπόσχονται να κάνουν θαύματα, εμείς όμως έχουμε ένα σπιτικό μείγμα ιδανικό για επίμονους λεκέδες και καμένα, για να κάνετε την κατσαρόλα σας να λάμπει, σαν καινούργια.

Πώς θα καθαρίσετε τις καμένες κατσαρόλες σε 4 απλά βήματα

Μουλιάστε σε ζεστό νερό

Πριν κάνετε το οτιδήποτε μουλιάστε το σκεύος σε ζεστό νερό. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να βράσετε νερό, να το βάλετε μέσα στο σκεύος και να το αφήσετε για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα πάντα με το πόσο δύσκολος είναι ο λεκές. Στη συνέχεια, αδειάστε το νερό και σαπουνίστε απαλά. Αν ο λεκές παραμένει αφήστε να μουλιάσει για ακόμη τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα.

Φωτογραφία: unsplash/@mikbutcher

Το «μαγικό» σπιτικό μείγμα

Αφού έχετε αφαιρέσει την πλειοψηφία των καμένων, μπορεί να διαπιστώσετε ότι παραμένουν μερικοί λεκέδες. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα, κρύο νερό και λίγο σαπούνι πιάτων, εφαρμόστε την πάνω στα καμένα σημάδια και αφήστε για μια με δύο ώρες. Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό οικιακό καθαριστικό και θα κάνει θαύματα σε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες.

Τρίψτε τον καμένο λεκέ

Αν το σκεύος σας είναι ανοξείδωτο, υπάρχει ένας περιορισμός όσον αφορά το σφουγγάρι. Δεν θέλετε να χαλάσετε τον πάτο της κατσαρόλας ή του τηγανιού, επομένως χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι. Αφού έχετε αφήσει την πάστα και την έχετε αφήσει να μείνει για τουλάχιστον μια ώρα, τρίψτε απαλά με ένα βρεγμένο πανί. Αν ο λεκές είναι επίμονος τρίψτε ελαφρώς και επαναλάβετε τη διαδικασία με καυτό νερό.

Κάντε μια τελευταία πλύση

Το τελευταίο βήμα είναι να ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι πιάτων το σκεύος σας και θα λάμπει ξανά σαν καινούργιο.

SHARE