Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
13|03|2024 13:24
SHARE
HOME

Ετσι θα καθαρίσετε εύκολα τις σήτες -Πείτε αντίο στη σκόνη με αυτό το πανεύκολο σπιτικό μείγμα


Αν ο καιρός σας προδιαθέτει να ανοίξετε τα μπαλκόνια και τα παράθυρά σας και να βγείτε στο μπαλκόνι τότε ναι, είναι αυτή η εποχή που πρέπει να καθαρίσετε τις σήτες.

Οι σήτες, εκτός από το ότι κρατάνε εκτός του διαμερίσματος τους απρόσμενους επισκέπτες (μύγες, κουνούπια και άλλα), μπορούν να μεταφέρουν και σκόνη στο σπίτι καθώς αν δεν είναι καθαρές εύκολα αυτή μεταφέρεται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Και μιας και η εποχή ευνοεί για να ανοίξουμε τα παράθυρα, είναι το κατάλληλο timing να καθαρίσετε σωστά τις σήτες σας για να απολαύσετε ανενόχλητοι τα ηλιόλουστα απογεύματα με τον καφέ στο μπαλκόνι σας.

Πώς θα καθαρίσετε τις σίτες

Το πρώτο βήμα είναι να ρίξετε νερό με ένα λάστιχο στις σήτες, τα παραθυρόφυλλα και τις μπαλκονόπορτες, καθώς έτσι θα φύγει η σκόνη που έχει καταχωνιάσει πάνω τους. Φυσικά πριν ρίξετε νερό βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τα τζάμια. Αφού έχετε ξεπλύνει με τρεχούμενο νερό, ήρθε η ώρα να ψεκάσετε με το σπιτικό σπρέι.

Σε 2 λίτρα ζεστού νερού ρίχνουμε μισό φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων και μισό φλιτζάνι ξύδι. Σε ένα μπουκαλάκι ρίξτε το σπιτικό υγρό καθαρισμού και ψεκάστε τις σίτες. Αφού μείνει για 3 με 5 λεπτά, πάρτε μια μαλακή βούρτσα και με απαλές κινήσεις τρίψτε τις σίτες, ενώ για πιο απρόσιτα σημεία χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Μην ξεχάστε να κάνετε και τα παντζούρια και τις πόρτες της μπαλκονόπορτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σπιτικό μείγμα και με ένα μαλακό σφουγγάρι να τρίψετε όλη την επιφάνεια.

Φωτογραφία: Shutterstock

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρίξτε ξανά νερό με το λάστιχο. Λίγη πίεση θα βοηθήσει να φύγουν σκόνες που έχουν εγκλωβιστεί σε δύσκολα σημεία και γωνίες.

Όταν τελειώσετε με τα παραπάνω βήματα, με ένα στεγνό πανί μικροϊνών σκουπίστε τα νερά που έχουν μείνει στις επιφάνειες ώστε να μην δημιουργηθούν στίγματα από τα σταγονίδια και κλείστε τις σίτες ώστε να στεγνώσουν. Αν πάλι είναι αποσπώμενες, αφήστε τες στον ήλιο και τοποθετήστε μετά.

SHARE