Πώς να καθαρίσετε τον καθρέφτη
Φωτογραφία: Shutterstock
22|03|2024 12:06
SHARE
DIY

Έτσι θα κάνετε τους καθρέπτες να λάμπουν -Οι δαχτυλιές θα εξαφανιστούν με δύο προϊόντα που δεν έχετε σκεφτεί


Οι καθρέπτες μπορούν να απογειώσουν το design του χώρου ενώ έχουν και τη μαγική ιδιότητα να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος καθώς ξεγελούν το μάτι.

Είτε vintage, είτε μοντέρνοι, με περίεργα μοτίβα ή με χρυσή κορνίζα υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά που μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε σπίτι το μόνο σίγουρο όμως είναι ένα:

Aνεξάρτητα από το γούστο μας όλοι θέλουμε οι καθρέπτες μας να είναι πεντακάθαροι, αστραφτεροί και λαμπεροί.

Φωτογραφία: pexels/@errfaci

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που υπόσχονται άμεσο καθαρισμό από δαχτυλιές, σκόνες και άλατα, για τις περιπτώσεις που αναφερόμαστε σε καθρέπτες μπάνιου, υπάρχουν όμως και μερικές έξυπνες λύσεις που μπορούν να «θωρακίσουν» τον καθρέπτη σας και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας.

Πώς θα καθαρίσετε τον καθρέπτη σας

Όπως αναφέρεται στο bathroomcity.co.u, για να αποφύγετε τις δαχτυλιές στον καθρέπτη, τα στίγματα και τους ατμούς (αν πρόκειται για καθρέπτη μπάνιου) μπορείτε να δοκιμάσετε μια πλακέτα σαπούνι χεριών.

Φωτογραφία: pexels/@punchbrandstock

Κι όμως, το σαπούνι χεριών όχι μόνο μπορεί να καθαρίσει τις μπαταρίες του μπάνιου κάνοντάς τες να γυαλίζουν σαν καινούργιες, μπορεί να χαρίσει και στον καθρέπτη μας μια υπέροχη και καθαρή εμφάνιση.

Φωτογραφία: .pexels@nadine-wuchenaue

Πάρτε ένα σαπούνι μπάνιου και τρίψτε το απαλά στην επιφάνεια του καθρέφτη. Μην πανικοβληθείτε, πρέπει να εμπιστευτείτε τη διαδικασία. Ο καθρέπτης θα γίνει ολόλευκος ωστόσο μόλις καλυφθεί όλη η επιφάνεια, σκουπίστε το σαπούνι από την επιφάνεια του καθρέφτη με ένα πανάκι μικροϊνών.

Το σαπούνι θα φτιάξει κάτι σαν «τοίχος» προστασίας και έτσι οι δαχτυλιές, τα σταγονίδια και η υγρασία δεν θα επηρεάζουν πια τον καθρέπτη σας.

Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και με κερί, κατά προτίμηση βέβαια λευκό. Αφού καθαρίσετε καλά την επιφάνεια, τρίψτε το κερί στην επιφάνεια του καθρέπτη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το σαπούνι. Το tip φυσικά είναι πως, αν το κερί, ή αντίστοιχα το σαπούνι δεν φεύγει εύκολα, είναι να ρίξετε ελάχιστο νερό στο πανί σας.

Κρέμα ή ο αφρός ξυρίσματος είναι ένα επίσης έξυπνο προϊόν που υπόσχεται να καθαρίσει τον καθρέπτη σας από επίμονες δαχτυλιές και βρώμες.

Πάρτε λίγη κρέμα ξυρίσματος και απλώστε την στην επιφάνεια του καθρέφτη. Καθαρίστε με μια μαλακή πετσέτα ή ένα πανί από μικροΐνες. Αυτό το απλό κόλπο λειτουργεί ως αποτελεσματικό φράγμα ενάντια στον ατμό ενώ θα καθυστερήσετε λίγο τα μικροσωματίδια, όπως σκόνες, να κολλήσουν επάνω.

SHARE