πριγκίπισσα Νταϊάνα με καπέλο
Φωτογραφία: Splash/ Ideal Image
LADY D.

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα συνειδητοποίησε ότι δεν λειτουργούν τα φρένα του αυτοκινήτου της


Η πολυσυζητημένη σειρά της πλατφόρμας του Netflix, «The Crown», γνωρίζει τεράστια επιτυχία με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο να ζητούν απαντήσεις για πολλά ζητήματα τα οποία παραθέτονται στα επεισόδια από τους παραγωγούς της σειράς.

Η πέμπτη σεζόν του «The Crown», η οποία κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου, γέννησε πολλές ερωτήσεις στους θεατές, κυρίως όμως ένα ερώτημα αιωρείται στην ατμόσφαιρα και αυτό δεν είναι άλλο από το εάν πριν την δολοφονία της Νταϊάνα εκείνη την Αυγουστιάτικη ημέρα του ‘97 είχε γίνει κάποια άλλη απόπειρα εις βάρος της.

Το έβδομο επεισόδιο με τίτλο «No Woman's Land» απεικονίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε μια σκηνή καθώς οδηγεί στο Λονδίνο να συνειδητοποιεί πως, τα φρένα του αυτοκινήτου της δεν λειτουργούν. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: τα φρένα του αυτοκινήτου της Lady D. σταμάτησαν όντως να λειτουργούν;

Η σκηνή δείχνει τη Νταϊάνα καθώς πλησιάζει κάποια φανάρια και βάζει το πόδι της στο φρένο αλλά δεν γίνεται τίποτα και το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται. Όταν τελικά σταμάτησε, πήδηξε έξω και το εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με τον πρώην εραστή της πρίγκιπας, Δρ Hasnat Khan, η Νταϊάνα άλλαξε αυτοκίνητο, αφού εκείνο που είχε παρουσίασε ελαττωματικά φρένα. Όπως αναφέρετε στο express.co.uk, σε δήλωσή του στην έρευνα για το θάνατό της το 2008, είχε δηλώσει: «Μια μέρα, το 1995, είχα τελειώσει τη δουλειά και έπεσα πάνω στη Νταϊάνα έξω από το νοσοκομείο. Είχε επισκεφθεί τον κ. Τόφολο και ήταν με το μαύρο Audi της. Λίγους μήνες αργότερα, ίσως γύρω στο Δεκέμβριο, την είδα με άλλο αυτοκίνητο. Ήταν διαφορετικό, νομίζω ότι ήταν μια BMW. »

«Τη ρώτησα τι είχε συμβεί στο προηγούμενο καθώς ήταν ένα τόσο υπέροχο αυτοκίνητο και μου είπε ότι τα φρένα είχαν παραβιαστεί, οπότε αποφάσισε να το αλλάξει».

Ένα podcast ντοκιμαντέρ το 2019 με τίτλο Fatal Voyage: Diana Case Solved, το οποίο εξέτασε τους τελευταίους μήνες της ζωής της πριγκίπισσας, περιείχε συνεντεύξεις από διάφορα άτομα που την γνώριζαν. Η βασιλική συγγραφέας και αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine είπε στο podcast: «Είπε, στην πραγματικότητα, "Ακούγεται γελοίο τώρα αλλά πραγματικά πίστευα, πραγματικά, πίστευα ότι κάποιος θα παραβίαζε το αυτοκίνητό μου. Πραγματικά το πίστευα αυτό. Είχα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήθελαν να με ξεφορτωθούν"».

Φωτογραφία: AP Images

Επιπλέον, στο βιβλίο του βασιλικού συγγραφέα Τζον Μόργκαν το 2014 «The Assassination of Prince Diana», η Σιμόν Σίμονς ισχυρίζεται ότι η Νταϊάνα ήταν βέβαιη πως κάποιος είχε παραβιάσει τα φρένα. Το περιστατικό λέγεται ότι συνέβη τον Νοέμβριο του 1995 όταν επέστρεφε στο παλάτι του Κένσινγκτον από ένα ραντεβού με γιατρό στο Marylebone.

« “Κάποιος έχει παραβιάσει τα φρένα μου... Προσπαθούν να με χτυπήσουν” μου είχε πει η Νταϊάνα. Ήταν πανικόβλητη και πολύ αναστατωμένη.» θα αναφέρει η Σιμόν Σίμονς.

Προηγούμενα ντοκιμαντέρ έχουν επίσης ρίξει φως στους φόβους της πριγκίπισσας Νταϊάνα για ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από τον θάνατό της και πρέπει να πούμε πως ο φόβος της και οι σκέψεις ότι θέλουν να την «εξοντώσουν» ήταν έντονος και συνεχής.

SHARE