Σε αυτό το σπίτι στη Ρουμανία θα κάνει διακοπές ο βασιλιάς Κάρολος
Φωτογραφία: Facebook / @King Charles III’ retreat in Transylvania
29|05|2023 07:00
SHARE
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξενώνα στη Ρουμανία -Εκεί θα «δραπετεύσει» τον Ιούνιο


Μετά από μία έντονη περίοδο εορτασμών με αφορμή τη στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος Γ',θα «δραπετεύσει» σύντομα στο προσωπικό του ησυχαστήριο στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.

Μιλώντας στο επεισόδιο της Δευτέρας (22 Μαΐου) της βρετανικής εκπομπής «Good Morning Britain», η ειδικός σε βασιλικά θέματα, Jennie Bond δήλωσε ότι ο βασιλιάς θα επισκεφθεί τον ξενώνα τις επόμενες εβδομάδες για να «ανακάμψει» από τη στέψη του. «Θα πάει εκεί για μια πολύ σύντομη διαμονή τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο εν λόγω ξενώνας ήταν μια εντυπωσιακή πρώην αγροικία στην καρδιά της περιοχής Zalanpatak της Ρουμανίας, κοντά στα Καρπάθια Όρη. Λέγεται πως ο βασιλιάς αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο πριν από αρκετά χρόνια, και συνηθίζει να το επισκέπτεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

O ξενώνας περιβάλλεται από ένα βουκολικό τοπίο με επιβλητικούς λόφους και τα όμορφα λιβάδια της κοιλάδας Ζαλάν, προσφέροντας στον βασιλιά μία πραγματική απόδραση στη φύση και τη δυνατότητα ενός πιο απλοϊκού τρόπου ζωής. «Εδώ ο βασιλιάς κοιμάται σε ένα μικρό ξύλινο κρεβάτι» επισημαίνει η Μποντ. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η αδυναμία που τρέφει ο Βρετανός μονάρχης στο μέρος, καθώς εδώ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει για λίγο από τα άγχη και τις ευθύνες της βασιλικής ζωής. Δεν υπάρχει wifi, τηλεόραση ή ραδιόφωνο, ωστόσο το σαλόνι διαθέτει πλέον ένα «μικρό hi-fi player με CD».

Στο κτήμα υπάρχουν 3 σπιτάκια δημιουργημένα με βάση τις αρχές της ντόπιας, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και το καθένα είναι επιπλωμένο με αυθεντικές τρανσυλβανικές αντίκες και υφάσματα. Αθροιστικά, τα σπίτια διαθέτουν επτά δίκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, ενώ σε ένα τέταρτο κτίριο βρίσκεται το σαλόνι, μία εντυπωσιακή τραπεζαρία με ένα μεγάλο ανοιχτό τζάκι και ένα άνετο καθιστικό σε ένα πατάρι πάνω από την κουζίνα.

Όπως δήλωσε η Μποντ στην εκπομπή, ο βασιλιάς έχει τοποθετήσει μια «οικολογική» μονάδα επεξεργασίας νερού στην κατοικία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενθαρρύνει «περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Τρανσυλβανία» και να «προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη» στην περιοχή.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να καταφτάσει στο ήσυχο ρουμανικό προάστιο στις αρχές του Ιουνίου, και προβλέπεται να μείνει εκεί για περίπου μία εβδομάδα. Αφού ο κύκλος των βασιλικών εορτασμών της στέψης ολοκληρώθηκε, 74χρονος μονάρχης θα απολαύσει λίγες στιγμές μοναξιάς και «ξεκούρασης» στο ιδιωτικό του καταφύγιο, ενώ η βασίλισσα Καμίλα δεν θα τον ακολουθήσει.

Ο ξενώνας, που είναι επίσημα γνωστός ως Zalán Guesthouse, είναι διαθέσιμος για διανυκτερεύσεις, με τα έσοδα να διατίθενται στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του στη Ρουμανία.

SHARE