Διακόσμηση διαμερίσματος
Φωτογραφία: Unsplash/deborah cortelazzi
05|11|2023 09:00
SHARE
HACKS

3 σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε πάντα να καθαρίσουμε -Τα έξυπνα hacks για να αστράφτουν από καθαριότητα


Αλήθεια ξέρετε ποια είναι τα 3 σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι;

Πολλές γωνιές στο σπίτι μπορεί να φαίνονται καθαρές αλλά κρύβουν βακτήρια και μικρόβια που δεν φαίνονται και μάλιστα, θα έπρεπε να καθαρίζουμε πιο συχνά.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ξεχνάμε ορισμένα σημεία καθώς νομίζουμε πως είναι καθαρά. Ακόμη κι αν έχετε στο πρόγραμμα της εβδομάδας τακτικά την καθαριότητα, υπάρχουν 3 σημεία μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά.

3 σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε πάντα να καθαρίσουμε -Τα έξυπνα hacks για να αστράφτουν από καθαριότητα

Το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων

Βάλτε ένα ποτήρι στο εσωτερικό του πλυντηρίου, γεμάτο με λευκό ξύδι και επιλέξτε μια γρήγορη πλύση. Μόλις τελειώσει η πλύση το εσωτερικό θα λάμπει και φυσικά το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε απαλά με ένα πανάκι, χωρίς να ξύσετε τις εσωτερικές επιφάνειες.

Το πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι επίσης ένα σημείο του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε.Για περισσότερη ευκολία και σίγουρο αποτέλεσμα βάλτε ξύδι στις θήκες του απορρυπαντικού και κάντε και σε αυτό μια γρήγορη πλύση.Όχι μόνο το πλυντήριο θα καθαριστεί, θα φύγουν τυχόν μικρόβια και βακτήρια αλλά θα καταπολεμήσετε και τυχόν δυσοσμίες.

Οι ράγες της μπαλκονόπορτας

Τέλος, το σημείο το οποίο μονίμως ξεχνάμε να καθαρίσουμε είναι οι ράγες της μπαλκονόπορτας. Είτε επειδή το μάτι μας δεν τις «πιάνει» είτε επειδή είναι δύσκολο να καθαριστούν στο 100% τους, οι ράγες συγκεντρώνουν σκόνη που μένει εκεί για αρκετό καιρό. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να βάλετε στο κοντάρι της ηλεκτρικής σκούπας σας το χάρτινο ρολό που απομένει από το χαρτί, να σχηματίσετε μια γωνία και να ρουφήξετε τις σκόνες με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο :

SHARE