Μακαρόνια
Μακαρόνια/Φωτογραφία: Shutterstock
COOKING TIP

Τόσο καιρό σουρώναμε λάθος τα μακαρόνια -Η απόδειξη είναι αυτό το βίντεο στο Instagram


Ένα βίντεο στο Instagram άλλαξε τα δεδομένα στο σούρωμα και απογείωσε την ευκολία του να φτιάχνεις μακαρόνια.

Aς ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα: Για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια πρέπει πρώτα να τα βράσουμε. Σωστά; Σωστά. Βράζουμε, σουρώνουμε, προσθέτουμε σάλτσα και έξτρα συστατικά, απολαμβάνουμε, ξαναγεμίζουμε (οκ, το τελευταίο είναι προαιρετικό). Σήμερα θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο στάδιο του σουρώματος.

Mέχρι σήμερα μόλις περνούσαν τα 7-8 λεπτά (τόσο χρειάζονται για να βράσουν) τα ρίχναμε σε ένα σουρωτήρι το οποίο είχαμε τοποθετήσει στο νεροχύτη και στράγγιζαν τα νερά. Έλα όμως που υπάρχει κι άλλος, πιο έξυπνος, τρόπος να το κάνεις αυτό!

Ένα βίντεο στο Instagram αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στο σούρωμα και μόλις το παρακολουθήσεις θα θέλεις να το δοκιμάσεις. Η διαφορά είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό.

Τόσο καιρό σουρώναμε λάθος τα μακαρόνια -Η απόδειξη είναι αυτό το βίντεο στο Instagram

Ενα βίντεο στο Instagram είναι η απόδειξη ότι τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια. Με αυτό το απίθανο τρικ το βραστό νερό δεν πετάγεται παντού (και κυρίως πάνω μας) και επιπλέον τα ζυμαρικά μένουν μέσα στην κατσαρόλα για να υποδεχτούν τα υπόλοιπα συστατικά που θα τα μετατρέψουν σε μακαρονάδα. 

Δες το βίντεο:

SHARE