Φωτογραφία: Finos Film
Φωτογραφία: Finos Film
02|02|2023 09:20
SHARE
THROWBACK

Η Τζένη Ρουσσέα σε ηλικία 20 ετών, στην πρώτη επαγγελματική της φωτογράφιση


Μια φωτογραφία της σπουδαίας ηθοποιού, Τζένης Ρουσσέα, είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα στο στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε στο Instagram είναι μόλις 20 ετών.

Η Τζένη Ρουσσέα σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποτέλεσε ένα α πό τα λαμπρά κορίτσια του ελληνικού κινηματογράφου. Όσο για την προσωπική της ευτυχία, παντρεύτηκε τον φαρμακοβιομήχανο Σωτήρη Σοφιανόπουλο και απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Έλλη.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το Instagram προφίλ του Άρη Λουπάση, η Τζένη Ρουσσέα είναι μόλις 20 ετών, φοιτήτρια τότε της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Η Τζένη Ρουσσέα σε ηλικία 20 ετών, στην πρώτη επαγγελματική της φωτογράφιση

Φωτογραφίζεται για την πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση στο σινεμά στην ρομαντική ταινία της Νόβακ Φιλμ «Πρέπει να τα παντρέψουμε», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Σαν τα πουλάκια», η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στις αίθουσες το 1953.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ως μαθήτρια γυμνασίου στη Ζάκυνθο, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μεγάλη οθόνη με ένα μικρό πέρασμα ως κομπάρσος στην δραματική ταινία «Ο κόκκινος βράχος» που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Η αγαπημένη Ζακυνθινή αρχόντισσα του θεάτρου και του κινηματογράφου, Τζένη Ρουσσέα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της γενιάς της, η οποία διέγραψε μια λαμπρή πορεία σχεδόν εβδομήντα χρόνων, ξεχωρίζοντας πάντα με το ταλέντο και την αριστοκρατική φινέτσα της την οποία διατηρεί αναλλοίωτη μέχρι σήμερα»

SHARE