βιβλίο που έγινε viral στο TikTok
Φωτογραφία: TikTok
10|02|2023 12:51
SHARE
BOOKTOK

Πώς ένα βίντεο στο Tik Tok έκανε bestseller ένα άγνωστο μυθιστόρημα μέσα σε δύο μέρες


Το Tik Tok δεν σταματά να δείχνει την τεράστια δύναμή του, αναδεικνύοντας καθημερινές ιστορίες και αλλάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές των ανθρώπων.

Η κύρια διαφορά του με τις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι οι χρήστες μπαίνουν για να δουν κυρίως βίντεο από άτομα που δεν ακολουθούν -έτσι έρχονται διαρκώς σε επαφή με τις ζωές και την καθημερινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που δεν ανήκουν στον κύκλο τους.

Στα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα virals ανήκει και η ιστορία μιας κοπέλας, που είδε το συγκινητικό βίντεο που πόσταρε για τον πατέρα της να γίνεται viral.

«Ο μπαμπάς μου έγραφε ένα βιβλίο επί 14 χρόνια. Δούλευε full time και τα παιδιά του ήταν απόλυτη προτεραιότητα, αλλά πάντα έβρισκε χρόνο για το βιβλίο του. Χάρηκε τόσο πολύ, ακόμα και αν οι πωλήσεις δεν πήγαν καλά. Θα ήθελα πάρα πολύ να το αγοράσει ο κόσμος. Δεν ξέρει καν τι είναι το Tik Tok», ακούγεται να λέει.

Το βίντεο δείχνει τον πατέρα της στο γραφείο του, να δουλεύει drafts του μυθιστορήματος καθισμένος στο γραφείο του, αλλά και το εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο εκδόθηκε το 2012.

Μέσα σε δύο μέρες, το βίντεο εκτοξεύθηκε σε views, ξεπερνώντας τα 26 εκατομμύρια!

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Η κόρη ανάρτησε ένα δεύτερο βίντεο που δείχνει τον πατέρα της να περπατά στο χιόνι, ανυποψίαστος για την ξαφνική του επιτυχία. «Θα του δείξω μερικά σχόλια και κριτικές στο Amazon, γιατί δεν ξέρει καν πώς να τα ψάξει. Και θα σας δείξω την αντίδρασή του», λέει.

Στο μεταξύ, το βιβλίο του Lloyd Devereux Richards, Stone Maidens, που είναι ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν serial killer, έγινε μέσα σε δύο μέρες no.1 bestseller στην κατηγορία Thrillers του Amazon, ενώ μπήκε και τη γενική δεκάδα με τα best sellers!

@stonemaidens Stone Maidens is a thriller - link in bio. He’s just happy he published 🥺#stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #books ♬ original sound - e

Στο τρίτο βίντεο που ανάρτησε, η κοπέλα ανακοινώνει στον πατέρα της ότι έγινε bestseller και του δείχνει μερικά από τα ενθουσιώδη σχόλια των χρηστών στο Tik Tok, με εκείνον να δείχνει εμφανώς συγκινημένος.

Παρ΄ όλο που δεν έφτασαν τα 27 εκατ. του πρώτου, τα δύο επόμενα βίντεο συγκέντρωσαν επίσης μερικά εκατομμύρια views το καθένα, με πολλούς από τους χρήστες να σχολιάζουν το πόσο συγκινητική είναι αυτή η ιστορία, αλλά και να γράφουν ότι μόλις παρήγγειλαν το βιβλίο.

@stonemaidens you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens ♬ original sound - lloyd

Faith in humanity restored.

SHARE