Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
07|05|2024 10:26
SHARE
ΖΕΡΜΠΕΡΑ

Ζέρμπερα: Ένα εντυπωσιακό φυτό με μεγάλα λουλούδια και υπέροχα χρώματα -Πώς να τη διατηρήσετε


Η ζέρμπερα είναι εκείνο το φυτό που γεμίζει με χρώματα το μπαλκόνι μας από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο.

Σε σχήμα μαργαρίτας αλλά με πολλά και εντυπωσιακά χρώματα, η ζέρμπερα είναι ένα φυτό που όλοι έχει τύχει να φυτέψουμε έστω και μια φορά στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.

Η ζέρμπερα μπορεί να φτάσει ύψος μέχρι και 50 cm και ο ανθός της είναι πάντα πλούσιος και γεμάτος.

Τα μεγάλα καταπράσινα φύλλα της και τα λουλούδια που μοιάζουν με μεγάλη μαργαρίτα κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή για δώρο. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να βρείτε ζέρμπερες σε λευκά χρώματα, με κίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια, κόκκινα μοβ και ροζ αλλά και διχρωμίες.

Άλλωστε, είναι ιδιαίτερα διάσημο στα ανθοπωλεία και συνθέτουν τις πιο όμορφες ανθοδέσμες.

Ζέρμπερα: Το εντυπωσιακό λουλούδι που μοιάζει με μαργαρίτα και έχει υπέροχα χρώματα

Η πλούσια βλάστησή της και ο «γεμάτος» ανθός της είναι σίγουρα δύο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το φυτό αυτό τόσο αγαπητό ενώ η ευαισθησία του στον χειμώνα το καθιστά ιδανικό λουλούδι εξωτερικού χώρου για τους καλοκαιρινούς μήνες και εσωτερικού τους χειμερινούς.

Η ζέρμπερα αγαπά το φως ενώ για να έχει πλούσια βλάστηση χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα την άνοιξη και ανά δύο μέρες το καλοκαίρι.

Την περίοδο του χειμώνα μπορείτε να τοποθετήσετε το γλαστράκι σας μέσα στο σπίτι, ώστε να το διατηρήσετε, αφού το κρύο δεν είναι το αγαπημένο του. Φυσικά, όπως και στα περισσότερα λουλούδια, το υπερβολικό πότισμα είναι απαγορευτικό αφού μπορεί η υγρασία να σαπίσει τις ρίζες της.

Ένα μυστικό για να βγάλει η ζέρμπερα περισσότερα λουλούδια είναι, να κόβεται τους ανθούς από τη βάση όταν αυτοί ξεραίνονται ενώ το υγρό λίπασμα θα χαρίσει ακόμη περισσότερα λουλούδια

SHARE