σάνον ντόχερτι καρκίνος
instagram/@theshando
ΣΑΝΟΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ

Σάνον Ντόχερτι: Οι συγκλονιστικές φωτό από τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού


Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας υπέρ της πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού, της νούμερο ένα μορφής καρκίνου, που εμφανίζεται στις γυναίκες.

Η Σάνον Ντόχερτι, η οποία συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως «Μπρέντα» στην επιτυχημένη σειρά των 90s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην διαδικασία ενημέρωσης και επαγρύπνησης των γυναικών.

Η 48χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. Δύο χρόνια μετά και μια σειρά από κύκλους χημειοθεραπειών, θεωρούσε ότι είχε τελειώσει με την ασθένεια. Πριν από κάποιους μήνες, η Σάνεν Ντόχερτι, έδωσε μια συνέντευξη στο Good Morning America, όπου αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο σε τέταρτο στάδιο. Σε αυτό το στάδιο σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε άλλα όργανα ή σημεία του σώματος. Ορισμένες φορές αναφέρεται ως «Προχωρημένος» ή «Μεταστατικός» καρκίνος.

Μέσα από το προσωπικό της instagram account μοιράστηκε συγκλονιστικές φωτογραφίες της, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο του καρκίνου, συνοδεύοντάς τες με ένα πολύ δυνατό κείμενο. «Για τον μήνα ενημέρωσης γύρω από τον Καρκίνο του Μαστού θα ήθελα να μοιραστώ περισσότερα από το δικό μου προσωπικό ταξίδι, από την πρώτη έως τη δεύτερη διάγνωση. Είναι όλα όμορφα; Όχι, αλλά είναι η δική μου αλήθεια και ελπίζω να μάθουμε όλοι περισσότερα και να εξοικειωθούμε με την εικόνα του καρκίνου. Ελπίζω να ενθαρρύνω ανθρώπους να κάνουν μαστογραφίες, να κάνουν τακτικά check ups, να αφήσουν πίσω τους τον φόβο και να αντιμετωπίσουν ό,τι έρχεται. Το 2015 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Έκανα μαστεκτομή, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ήμουν επίσης εντελώς εξαντλημένη. Προσπαθούσα να φτιάξω τη διάθεσή μου, φορώντας αστείες πιτζάμες που μου έφερνε η φίλη μου η Kristy. Εάν στα αλήθεια μου έφτιαχναν τη διάθεση; Ναι! Έμοιαζα γελοία και μέσα σε αυτή τη γελοιότητα μπορούσα να γελάσω με τον εαυτό μου. Το χιούμορ με βοήθησε να ξεπεράσω αυτό που φαινόταν αδύνατο. Ελπίζω όλοι να βρούμε χιούμορ στο αδύνατο».

Και συνέχισε, αποκαλύπτοντας το πόσο σκληρή είναι για μία γυναίκα, που περνά όλη αυτήν την διαδικασία του καρκίνου, η απώλεια των μαλλιών της, ένα αιώνιο σύμβολο ομορφιάς και θηλυκότητας, γράφοντας μεταξύ άλλων στην σχετική λεζάντα: «Όταν ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες, ήλπιζα πως θα μπορούσα να σώσω τα μαλλιά μου. Τα μαλλιά μου έπεφταν σε τούφες, όταν τα έπλενα, είχα πολλά κενά σημεία και έγινε όλο και πιο δύσκολο να τα καλύπτω. Τελικά πήρα την απόφαση να ξυρίσω, ότι είχε απομείνει στο κεφάλι μου. Αγαπούσα τα μαλλιά. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας την απόφαση που πήρα να ξυρίσω το κεφάλι μου το 2016».

SHARE