τζέσικα σίμπσον αλκοολισμός
Φωτογραφία: AP Images
ΤΖΕΣΙΚΑ ΣΙΜΠΣΟΝ

Η συγκινητική ανάρτηση της Τζέσικα Σίμπσον μετά από τέσσερα χρόνια μάχης με τον αλκοολισμό


Η Τζέσικα Σίμπσον αποφάσισε να μιλήσει για ένα πολύ ευαίσθητο διάστημα της ζωής της.

Μέσω μιας ιδιαίτερα προσωπικής ανάρτησης στο instagram account μοιράστηκε με τους 5,6 εκατομμύρια θαυμαστές της, μια φωτογραφία της από το μακρινό 2017, το διάστημα που πάλευε με τον αλκοολισμό. Η διαφορά στην εμφάνισή της είναι πραγματικά σοκαριστική, αφού η ίδια μοιάζει με σκιά του εαυτού της: εμφανώς ταλαιπωρημένη και με αρκετά παραπανίσια κιλά, μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο η ομολογουμένως διαφορετική εικόνα της, όσο αυτά που έγραψε στη σχετική λεζάντα, κάνοντας μια εξομολόγηση από καρδιάς. «Αυτό το άτομο νωρίς το πρωί της 1ης Νοεμβρίου του 2017, είναι μια εκδοχή του εαυτού μου που δεν αναγνωρίζω. Είχα μπροστά μου ένα μεγάλο ταξίδι μέσα από το οποίο θα ανακάλυπτα, θα ξεκλείδωνα και θα εξερευνούσα τον εαυτό μου. Ήξερα πως εκείνη ήταν η στιγμή, που θα επέτρεπα στον εαυτό μου να πάρει πίσω το φως του, θα έβγαινα νικήτρια στην μάχη που γινόταν μέσα μου για να κερδίσω τον αυτοσεβασμό μου και θα αντίκριζα επιτέλους αυτό τον κόσμο με διαύγεια. Για να μπορέσω προσωπικά να το κάνω αυτό έπρεπε να σταματήσω να πίνω αλκοόλ, γιατί το αλκοόλ έκανε το μυαλό και την καρδιά μου να γυρίζουν στους ίδιους κύκλους και ειλικρινά ήμουν εξουθενωμένη».

«Ήθελα να νιώσω τον πόνο, ώστε να τον κουβαλάω σαν παράσημο τιμής. Ήθελα να ζήσω όπως ένας ηγέτης και να σπάσω τους κύκλους, για να προχωρήσω μπροστά, χωρίς να κοιτάω ποτέ πίσω, με τύψεις ή λύπη για αυτά που είχα κάνει και θα έκανα τον υπόλοιπο χρόνο μου πάνω σε αυτόν τον όμορφο κόσμο. Δεν το πιστεύω ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια! Μοιάζει ίσως μόνο με δύο. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό.

Υπάρχει τόσο μεγάλο στίγμα γύρω από την λέξη αλκοολισμός και την ταμπέλα του αλκοολικού. Η πραγματική δουλειά που έπρεπε να κάνω στην ζωή μου ήταν να αποδεχτώ την αποτυχία, τον πόνο, την συντριβή και το σαμποτάζ που έκανα στον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν ήταν το θέμα το ποτό. Εγώ ήμουν. Δεν αγαπούσα τον εαυτό μου. Δεν σεβόμουν την ίδια μου τη δύναμη. Σήμερα όμως το κάνω. Τα πάω καλά με τους φόβους μου και έχω απλώς αποδεχτεί τα θλιβερά κομμάτια της ζωής μου. Κατέχω την προσωπική μου δύναμη, με μεγάλο ψυχικό κουράγιο. Είμαι εντελώς ειλικρινής και ανοίγομαι άνετα. Είμαι ελεύθερη».

SHARE