Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Down to earth: Τα πιο stylish φλατ του φθινοπώρου


Η αιώνια λιακάδα των ψηλών τακουνιών είναι μια ακλόνητη σταθερά στο γυναικείο ντύσιμο.

Η θετική αλλαγή που έφερε η νέα εποχή, ήταν το γεγονός ότι το casual απενοχοποιήθηκε εντελώς και μαζί με αυτό, τα παπούτσια που το «συνοδεύουν». 

Sneakers και biker boots σε βραδινή εκδήλωση; Εύκολα, με το ανάλογο styling. Ο κόσμος της τέχνης (με την κυριολεκτική έννοια), δηλαδή οι curators, κριτικοί και γκαλερίστες φαίνεται ότι επηρέασαν με τον καλύτερο τρόπο τη mainstream μόδα όσον αφορά το ψαγμένο μεν, πάντα άνετο δε ντύσιμο. 

Τα φλατ, λοιπόν, πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα σε διαφορετικές εκδοχές. Preppy μπαλαρίνες, κομψά loafers, grunge mary-janes και ογκώδη sneakers προσδίδουν διαφορετικό χαρακτήρα στο κάθε look και είναι έτοιμα να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ, σε διαδρομές στην πόλη ή ώρες ορθοστασίας. 

Παρακάτω, δείτε τα πιο stylish φλατ που θα φορέσουμε φέτος το φθινόπωρο. Τα kitten heels μπορούν να περιμένουν. 

Chunky sneakers

 

 

Στην αρχή τα είδαμε με καχυποψία επειδή δεν είναι κολακευτικά- πλέον αποθεώνουμε την ευελιξία τους και τα χρώματά τους μας φτιάχνουν το κέφι. Και επειδή είναι αναμφισβήτητα η ποπ νότα του ντυσίματος, συνδυάζονται εξίσου πετυχημένα με τζιν, T-shirt και blazer, midi αιθέριο φόρεμα και loose κοστούμι. 

Zara

Veja

Μπαλαρίνες

 

 

Έμοιαζαν να έχουν φύγει από το προσκήνιο, αλλά με κάποιον τρόπο παραμένουν στις μεγάλες αγάπες των fashionistas. Φοριούνται αυστηρά με παντελόνι πάνω από τον αστράγαλο ή με το σύνολο σακάκι+paperbag βερμούδα που έγινε μεγάλη τάση το καλοκαίρι. Συνδυάζονται, επίσης, με φορέματα και έχουν γαλλικό αέρα. So chic!

 

Chanel 

Loafers

 

 

Τα πιο σοφιστικέ φλατ στην αγορά, φέρνουν συνδυάζουν το ανδρόγυνο στυλ με το librarian chic. Συνδυάζονται υπέροχα με τζιν σε όλες τις αποχρώσεις, με θηλυκό φόρεμα και ημιδιάφανες κάλτσες ως τον αστράγαλο ή με κοτλέ παντελόνι ή σακάκι για ένα πιο intellectual look. Μην ξεχνάτε την πιο ανοιξιάτικη εκδοχή τους που είναι ανοιχτή στη φτέρνα- φοριέται ακόμα και είναι hot. 

Massimo Dutti

Salvatore Ferragamo

Mary Janes 

 

 

Άλλο ένα στυλ φλατ με vintage αέρα που ανάλογα με το styling μπορεί να δείξει ρομαντικό και girlie ή «λονδρέζικο» και grunge (αν έχει ψηλή σόλα). Τα παπούτσια με μπαρέτα, λοιπόν, είναι η πραγματικά φρέσκια άφιξη της σεζόν και εφόσον δεν έχουν «παίξει» ως τώρα, θα αποτελούν statement κομμάτι για τους επόμενους μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Ντυθείτε απλά και αφήστε τα να κλέψουν την παράσταση. 

Kate Spade

Tabitha Simmons