Φωτογραφία: ΜΙ-RO, instagram
Φωτογραφία: ΜΙ-RO, instagram
ΓΟΤΘΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Οι ΜΙ-RΟ μας ταξίδεψαν στο Λονδίνο του '70 -Η BOVARY.GR στο εκπληκτικό σόου τους, όλα όσα είδαμε


Το ελληνικό σχεδιαστικό δίδυμο MI-RO παρουσίασε τη νέα του συλλογή Yψηλής Ραπτικής για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2016/17 στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών και το BOVARY. GR ήταν εκεί.

Κοσμικοί και εκπρόσωποι από τον κόσμο της μόδας ήταν εκεί για να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στους δρόμους του Λονδίνου των 70s και να ζήσουν για κάποια λεπτά το Γοτθικό παραμύθι, με το πρωτότυπο όνομα “Το κοράκι και η παρθένα”.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και αν φορούσαν οι καλεσμένοι, τίποτα δεν φάνταζε πιο παραμυθένιο από τις δημιουργίες των σχεδιαστών, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στο μαύρο χρώμα, στο «δηλητηριώδες» πράσινο, στα σκοτεινά μεταλλικά υλικά και στα κεντημένα μοτίβα που «έμπλεκαν» ιδανικά με τις διαφάνειες, το δέρμα και το σατέν.
 

Ο χώρος του Παλαιού Χρηματιστηρίου ήταν ιδανικός για το concept, καθώς το κόκκινο μπορντό χρώμα και ο χαμηλός φωτισμός μας έβαλαν στο κλίμα και η χαμηλή μουσική μας συνεπήρε, μιας και τα ρούχα τους ήταν εμπνευσμένα από την Ενδουαρδιανή εποχή στην Μεγάλη Βρετανία και την Belle Epoque.

Φωτογραφία: BFA.comΤα μαλλιά των μοντέλων ήταν είτε μαζεμένα σε αυστηρό κότσο, είτε ολόισια και με αφέλειες και την διαφορά έκανε η ένταση ανάμεσα στο tailoring και τα flou σχήματα, οι ανάλαφρες διαφάνειες, η οπάκ αυστηρότητα, τα αστραφτερά και ματ υφάσματα, λεπτομέρειες όπως τα καρφιά στο πίσω μέρος της δημιουργίας και τα σκουλαρίκια-αλυσίδα στην μύτη.

Το μυστήριο έγινε ακόμη πιο έντονο όταν τα μοντέλα φόρεσαν δημιουργίες από «άτακτα» conquillages βολάν, σανδαλίζοντας έτσι την «σαδιστική» κομψότητα των κορσέδων.

Τις δημιουργίες των επιτυχημένων σχεδιαστών παρακολούθησαν εκπρόσωποι της showbiz με την Βίκυ Καγιά, την Κατερίνα Καινούργιου, την Έλενα Ράπτη, την Τάμτα, την Τζίνα Αλιμόνου και πολλές ακόμη να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τις couture δημιουργίες MI-RO για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2016/17.

Φωτογραφίες: ΝDP/ Bovary.gr