ΑΝΤΡΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Αντρες μοντέλα -Που εξαφανίστηκαν όλοι;


Ένα περίεργο φαινόμενο, όταν αναφερόμαστε σε γυναίκες supermodel, top model ή απλώς model ( passe όρος ), μιά ατέλειωτη λίστα ονομάτων , μικρών ( Naomi, Linda, Gizel, Gigi) ή επωνύμων (τα αντίστοιχα) μας έρχεται στη μνήμη.

Υπάρχει συνέχεια, το καλούπι δεν αυτοκαταστράφηκε. Ας επιχειρήσουμε το ίδιο ακριβώς για τα μοντέλα άνδρες. Τους έχουμε δεί σε πασαρέλες, editorial, εξώφυλλα, καμπάνιες αλλά είναι αλήθεια οτι δεν τους γνωρίζουμε πραγματικά.

Δεν τους ξέρουμε, δεν μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον ( δεν μας γεμίζουν το μάτι?) και το γεγονός μας προβληματίζει. Μα που στο καλό έχουν εξαφανιστεί όλοι οι άνδρες, είχαμε κακομάθει απο την δεκαετία του ‘90.

Ποιά μπορεί να ξεχάσει το sexy wild, body ή look του Marcus Schenkenberg (η τεστοστερόνη ξεχύλιζε στις διαφημίσεις του Calvin Klein), του Tyson Beckford ( πρώτο μαύρο μοντέλο στην καμπάνια του Ralph Laurent), του Mark Vanderloo ( το κουστούμι Hugo Boss ήταν ραμμένο πάνω του), ή του Tony Ward ( Calvin Klein model αλλά και η σχέση της Madonna, αξέχαστα τα περάσματά του απο video clips της). Το είχαν, το καλλιεργούσαν, έκαναν αίσθηση ,(μεγάλο) ντόρο και μεγάλα συμβόλαια. Δεν γινόταν να μην τραβήξουν την προσοχή σου και κυρίως το βλέμμα σου. Περασμένα μεγαλεία, αν τα συγκρίνουμε με την σημερινή πραγματικότητα.

 

Το sexy, αισθησιακό , αντρικό (over all) μοντέλο παραμένει ζητούμενο. Αυτά που βλέπουμε αντιπροσωπεύουν περισσότερο το αγόρι ή τον άντρα της διπλανής πόρτας , γλυκά, χαριτωμένα, ελαφρώς άχρωμα, soft αντρικά πρότυπα, που μπορείς να τα φανταστείς οπουδήποτε αλλά δύσκολα τα τοποθετείς στην θέση ημίγυμνων (ή και γυμνών ) μοντέλων καμπάνιας εσωρούχων. Μοντέλα όπως ο Cameron Dallas η ο Lucky Blue Smith αντιπροσωπεύουν ένα νέο είδος social media model αλλά επ’ ουδενί δεν μπορούν να κουβαλήσουν το βάρος κληρονομιάς των μοντέλων του ‘90. Θα πείτε άλλες εποχές άλλες τάσεις, και θα έχετε δίκιο. Αυτό ψάχνουν οι σχεδιαστές, αυτό τρέχουν οι πασαρέλες. Νεώτερα, λιτά, στεγνά, λιγότερο αισθησιακά αντρικά πρότυπα.

Οι περιπτώσεις Jon Kortajarena ή David Gandy, μοντέλα ικανά να ανεβάσουν θερμοκρασία και να βγάλουν ενέργεια είναι απλώς εξαιρέσεις στον κανόνα. Δειλά δειλά κάτι φαίνεται να κινείται όπως δείχνει ο Geron McKinley στο show της Balmain ή ο Aurelien Muller στη Dolce & Gabbana. Αυτό δεν σημαίνει οτι το sexy επιστρέφει καβάλα στο άλογο αλλά τουλάχιστον ξέρουμε οτι υπάρχει και αυτό είναι παρήγορο...