Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr
Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr
SHOUSHOURADES

Μπουτίκ στις γειτονιές: ShouShouRades, με σήμα το φλαμίνγκο! Τα πιο μοδάτα ελληνικά ρούχα, συγκεντρωμένα μαζί


Είναι τρία χρόνια τώρα που μία μικρή αλυσίδα με καταστήματα ρούχων έχει κατακτήσει τα νότια προάστια. Με το ροζ ψηλόλιγνο φλαμίνγκο σήμα κατατεθέν της, κατάφερε μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, να εδραιωθεί, να συζητιέται στις κοριτσοπαρέες, ενώ η φήμη της έφτασε ακόμα και εκτός Ελλάδας.

Οι ShouShouRades είναι το δημιούργημα δύο δυναμικών γυναικών, της Ζωής Κιρκιλή και της Αφροδίτης Λιβαθινού. Στενές φίλες και κουμπάρες, έχοντας εργαστεί στον χώρο της ένδυσης αποφάσισαν να τον κατακτήσουν. Και τα κατάφεραν. Σήμερα, τρία χρόνια μετά το πρώτο τους κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο, έχουν ανοίξει ακόμα δύο, ένα στο Νέο Κόσμο και ένα στη Γλυφάδα, ενώ επεκτάθηκαν και στο διαδίκτυο με ένα onlineshop.

Στο ραντεβού μαζί τους στο κατάστημα της Γλυφάδας που άνοιξε πρόσφατα, δεν συνάντησα μόνο τις ίδιες, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά τους, που στο σύνολό της σχεδόν απασχολείται στην επιχείρηση. Ευχάριστες, ευγενικές και διαρκώς χαμογελαστές, μου είπαν την ιστορία τους. Πώς αποφάσισαν, εν μέσω κρίσης, να ξεκινήσουν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Ποια είναι η λογική και φιλοσοφία πίσω από αυτό.

Φωτογραφία:Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr

H αρχή ήταν απλή. Από τη στιγμή που κινούνταν στον χώρο της ένδυσης και της μόδας, αποφάσισαν κάποια στιγμή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Σκέψη εύκολη, δύσκολη στην εφαρμογή όμως, αν αναλογιστεί κανείς την περίοδο που επέλεξαν.

Η συνολική ιδέα γύρω από τις ShouShouRades όμως, θα τις αποζημίωνε καθώς ήθελε το προϊόν τους να είναι ναι μεν ποιοτικό, αλλά και προσιτό οικονομικά σε κάθε γυναίκα που θέλει να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της.

Με ρούχα τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονται από ελληνικές βιοτεχνίες, κατάφεραν να δώσουν στην αγορά μία άλλη πνοή, διαφορετική. Νεανικά στο σύνολό τους, απευθύνονται σε γυναίκες μέχρι τα 35 που θέλουν να βρουν κάτι ξεχωριστό και ταυτόχρονα μοντέρνο, χωρίς να ξοδέψουν μία περιουσία.

Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης/ Bovary.gr

Ταυτόχρονα, σε κάθε σεζόν οι ShouShouRades λανσάρουν και μία μίνι σειρά με δικά τους ρούχα βάζοντας σε αυτή τη δική τους προσωπική πινελιά, ενώ ήδη το ροζ φλαμίνγκο τους, το οποίο χαρακτηρίζουν ως σύμβολο της χαράς, έχει γίνει διάσημο ανάμεσα στις πελάτισσές τους καθώς πρωταγωνιστεί σε πολλά παντελόνια, κολάν, μπλούζες κτλ.

Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr

Το online shop

Οι περισσότερες όμως, όπως και εγώ, μάθαμε για τις ShoushouRades μέσα από το Facebook, όπου η παρουσία τους είναι συχνή, καθώς από εκεί προβάλλουν τα ρούχα και το onlineshop.

«Πόσο εύκολα ψωνίζει κάποιος διαδικτυακά;», τις ρωτάω τονίζοντας τη δική μου ανασφάλεια για το αν τελικά το ρούχο θα μου χωράει ή θα μου πάει. «Είμαστε εκεί για να τους λύσουμε κάθε απορία. Πολλές φορές ζητάμε να μας στείλουν φωτογραφίες πως είναι για να δούμε αν θα τους ταιριάζει. Ρωτάμε να μάθουμε το ύψος και τα κιλά τους, και απαντάμε σε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν. Σε πολλές περιπτώσεις ανταλλάσουμε μηνύματα για να εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε», μου απαντάνε ενώ μου εξηγούν ότι πάντα υπάρχει και η δυνατότητα επιστροφής.

Αυτός λοιπόν, σκέφτομαι, είναι ο λόγος που το onlineshop τους έχει καταφέρει να διαδοθεί ακόμα και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Φωτογραφία:Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr

Tι θα βρεις

Ρούχα νεανικά, με έντονα print, και ζωηρά, ζωντανά χρώματα. Ρούχα που απευθύνονται σε γυναίκες που θέλουν να τολμήσουν, ρούχα για το γραφείο, αλλά και την βραδινή έξοδο, κάζουαλ, πλήθος σχεδίων σε κολάν, αξεσουάρ, υποδήματα, τσάντες, και το καλοκαίρι υπέροχες σειρές μαγιό.

Τη σεζόν που έρχεται, τα παστέλ χρώματα όπως το θαλασσί και το ροζ θα είναι οι τάσεις που κυριαρχήσουν στις τάσεις.

Φωτογραφίες:Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr

Το νέο κατάστημα στη Γλυφάδα

Φωτογραφίες:Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr

Καταστήματα

  1. Νέος Κόσμος, Ρουμπέση 36
  2. Παλαιό Φάληρο, Ναϊάδων 133
  3. Γλυφάδα, Α. Μεταξά 27-29

Onlineshop: shoushourades.gr

Φωτογραφίες: Πάνος Μάλλιαρης/Bovary.gr