instagram
instagram
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Jaesuk Kim – Ο άνθρωπος πίσω από τις ζωγραφιές των Cartier, Gucci, Bulgari, Lancome


« Τι θα ήθελες να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;»

Ενα ερώτημα που συνηθίζουν να ακούνε τα περισσότερα μικρά παιδιά. Εχοντας θαυμάσει και αγαπήσει κάποια από τα πρότυπα τους μερικά από αυτά απαντούν «δάσκαλος» ή «γιατρός» ή « αστροναύτης» και ότι άλλο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Κι αν η ζωή δείχνει ότι πολλά από αυτά τελικά δεν γίνονται πραγματικότητα, εξαίρεση αποτελεί ο Τζεσούκ Κιμ.

Γεννημένος στη Σεούλ, ο Κιμ είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες στο χώρο της μόδας, αφού τόσο ο Οίκος Gucci, όσο και οι Οίκοι Cartier, Bulgari και Lancôme έχουν χρησιμοποιήσει τα ευφάνταστα έργα τέχνης του σε καμπάνιες ή πρότζεκτς.

«Πάντα απολάμβανα να ζωγραφίζω ως παιδί», δήλωσε ο ίδιος στη Daily Mail Australia.

Ο Κιμ είχε μια εμμονή με τις επώνυμες τσάντες και ήθελε να σχεδιάσει τη δική του. Ετσι, άρχισε να το κάνει πράξη με μια σειρά από ιδιόμορφες τσάντες που έφεραν την υπογραφή «Susu», ενώ δημιούργησε και το σκίτσο της γυναίκας που θα μπορούσε να τις κρατήσει: ένα θηλυκό με ψηλόλιγνο κορμί, ζουμερά χείλη και μαύρα κοντά μαλλιά.

 

 

Η εταιρεία Bloomingdale έδειξε ενδιαφέρον για τις δημιουργίες του Κιμ και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του. Ο καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί έκτοτε με ονόματα όπως ο Αλεσάντρο Μικέλε για λογαριασμό του Οίκου Gucci ή ο Οίκος Cartier.

«Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου ως εικονογράφο όταν ήμουν παιδί, δεν ήξερα με ποιο τρόπο θα μπορούσα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, αλλά στάθηκα τυχερός»

Οπως παραδέχτηκε ο Κιμ, η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δη του Instagram, τον έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Το γεγονός ότι αναδεικνύει τις «Susu» γυναίκες μέσα από τοπία στην Αυστραλία και την Κορέα είναι ένας μοναδικός τρόπος να διαμορφώσει το στιλ του.

Ο ίδιος αποκαλύπτει και το μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας, λέγοντας πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι μοναδικός και να μην μιμείσαι άλλους καλλιτέχνες.

«Πρέπει να επικεντρώνεσαι, να προσπαθείς και να επιμένεις για αυτό που αληθινά θέλεις.