ΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ

Εξαλλες καλλονές σε casting του Balenciaga: Εμειναν για ώρες σε κλιμακοστάσιο, χωρίς φως, νερό και φαγητό


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο casting του οίκου Balenciaga που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, καθώς πολλά μοντέλα ανέφεραν πως η αναμονή πριν περάσουν από κάστινγκ ήταν η πιο τραυματική εμπειρία που έχουν βιώσει στον χώρο.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον οίκο να αναγκάζεται να απολύσει δύο υπεύθυνους, οι οποίοι άφησαν τα μοντέλα να περιμένουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, περίπου 150 μοντέλα από διάφορα πρακτορεία μόδας είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κτίριο όπου θα πραγματοποιούνταν το casting του οίκου Balenciaga (ο οποίος συχνά «προτείνει» τα μοντέλα του και σε άλλους διάσημους γαλλικούς οίκους, όπως τη Hermes,και Elie Saab) και περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να παρουσιάσουν το portofolio τους και να κάνουν catwalk.

 

 

A post shared by Sonia Argint-Ionescu (@silversonia) on Mar 13, 2016 at 12:35pm PDT

 

Χωρίς φαγητό, νερό και φως σε ένα κλιμακοστάσιο για ώρες

Ωστόσο, κανένα από τα μοντέλα δεν γνώριζε πως θα αναγκαστεί να περιμένει για περισσότερο από 3 ώρες σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο χωρίς φαγητό, νερό και ούτε καν διάλειμμα για μεσημεριανό. Οι ίδιες δηλαδή έπρεπε να παραμείνουν μέσα στο σκοτάδι για αρκετές ώρες, με φως μόνο αυτό από την οθόνη του κινητού τους και χωρίς καμία απολύτως «προμήθεια».

Το γεγονός αυτό πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ένας υπεύθυνος casting στην Αμερική δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία περιγράφοντας από κάτω την απαράδεκτη κατάσταση στο casting της Balenciaga.

Η μαρτυρία-σοκ και η άρνηση του οίκου Lanvin να πάρει μαύρα μοντέλα

 

 

A post shared by james scully (@jamespscully) on Feb 27, 2017 at 10:40am PST

 

Σύμφωνα με την δημοσίευση του Τζέιμς Σκάλι μερικά μοντέλα αρνήθηκαν να περάσουν από το δοκιμαστικό, αναφέροντας πως αρνούνται να τους φέρονται σαν «ζώα».

 

 

A post shared by Josh Goldsworthy (@josh_golds) on Mar 7, 2016 at 11:18am PST

 

Μάλιστα, αυτό που άφησε άφωνο τον άνδρα ήταν πως κάποιοι κριτές (από τους οποίους μερικοί ήταν μαύροι) ανέφεραν στα μοντέλα πως ο οίκος Lanvin είχε στείλει εντολές πως δεν ήθελε έγχρωμες γυναίκες στο show του.

Η συγνώμη του Balenciaga για την απαράδεκτη συμπεριφορά

Μετά από αυτό, ο οίκος απέλυσε τους δύο ανθρώπους που ευθύνονταν για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα μοντέλα περίμεναν και δημοσίευσε μία απολογητική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά, ο οίκος ανέφερε πως θα κάνει ραγδαίες αλλαγές όσον αφορά τον τρόπο διαδικασίας του casting όσο και στο πρακτορείο το οποίο το ανέλαβε, προτρέποντας τα μοντέλα να μοιραστούν τις ιστορίες τους έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους εργασιακές συνθήκες στο μέλλον.

 

 

A post shared by Fashion Moodboard (@harryhauzen) on Mar 10, 2016 at 3:42am PST

 

Όσον αφορά τον οίκο Lanvin, ο οποίος κατηγορήθηκε πως επέρριψε μοντέλα από διάφορες εθνικότητες, ο ίδιος ανέφερε πως όσα είπε ο Τζέιμς δεν ισχύουν. «Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς λάθος και αβάσιμες» είπε η υπεύθυνη Τύπου του οίκου, Σόφι Μπόιλι.

 

 

A post shared by Josh Goldsworthy (@josh_golds) on Mar 7, 2016 at 11:10am PST