shutterstock
shutterstock
14|03|2017 08:45
SHARE
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΜΩΜΕΝΕΣ

Οδηγός για... μικροκαμωμένες -Τα ρούχα που τις αναδεικνύουν


Μπορεί οι δίμετρες καλλονές να φορούν υπέρλαμπρες μακριές τουαλέτες, αλλά πόσο κολακευτικό είναι αυτό για το δικό σου σωματότυπο;

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία αυτών που δεν γεννήθηκαν με αναλογίες μοντέλου, τότε να σου θυμίσουμε ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια και είναι αρκετές οι γυναίκες – διάσημες και μη- που το επιβεβαιώνουν χάρη στην ομορφιά και τη γοητεία τους.

Βέβαια, πολλές φορές θα προβληματιστείς με τα ρούχα που θα πρέπει να επιλέξεις στις εμφανίσεις σου.

Το μυστικό βρίσκεται στο να τονίσεις τα δυνατά σημεία της σιλουέτα σου και να αποσπάσεις την προσοχή από το ύψος σου, που πιθανότατα θεωρείς «ελάττωμα».

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μόδας, υιοθέτησε τα πέντε λουκ που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου, ανανεώσου και βελτίωσε την εικόνα σου.

  • Για τις κάζουαλ εμφανίσεις σου: Σκίνι τζην ή παντελόνι, με πόιντιντ φλατ παπούτσια και κοντό σακάκι.

Πρόσεξε τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο κολλητό παντελόνι ή τζην: το τελείωμα του πρέπει να φτάνει πάνω από τον αστράγαλο, ώστε να αφήνει λίγη από την επιδερμίδα σου εκτεθειμένη. Απέφυγε τα στρογγυλά παπούτσια γιατί αφαιρούν πόντους από το ύψος σου, ενώ αυτά με τη μυτερή μύτη ( πόιντιντ) δημιουργούν το εφέ μιας ψηλότερης σιλουέτας. Οσο για το παλτό, θα πρέπει να είναι σε Α γραμμή και να μην ξεπερνάει τους γοφούς σου.

 

 

 

 

 

  • Για τις απογευματινές σου βόλτες: Μίντι φόρεμα, με ζώνη στη μέση και μποτάκια

Ενα φόρεμα που «χαϊδεύει» τις γάμπες σου είναι κλασική επιλογή για το σωματότυπο σου όλο το χρόνο και αυτό γιατί αναδεικνύει ένα μέρος των ποδιών σου ανάμεσα σε αυτό και τα μποτάκια, ώστε προσθέτει ύψος. Για να τονίσεις ακόμα περισσότερο τη σιλουέτα σου και δη τη μέση σου, μπορείς να βάλεις μια λεπτή ζώνη στη μέση του φορέματος.

 

 

 

shutterstock
shutterstock
  • Για το γραφείο: Μπλούζα ή πουκάμισο με άνοιγμα V στο ντεκολτέ, τζην με καμπάνα και ψηλοτάκουνα

Τα παντελόνια με καμπάνα όταν συνδυάζονται με ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελούν ένα έξυπνο τρικ που δίνει πόντους και κάνει τη σιλουέτα να μοιάζει πιο ψηλή και λιγνή. Ενώ το V στο ντεκολτέ εκτός από θηλυκό, κάνει το λαιμό να φαίνεται ακόμα πιο μακρύς και βάζει το πρόσωπο σου στο επίκεντρο.

 

 

 

 

 

 

  • Για τη βραδινή έξοδο: Δερμάτινη φούστα, φαρδιά μπλούζα και μποτάκια

Το ότι δεν είστε προικισμένες με τα δίμετρα πόδια ενός τοπ μόντελ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε και να φορέσετε μια μίνι φούστα. Ομως θα πρέπει να θυμόσαστε, ότι η ισορροπία στο λουκ είναι το παν. Συνδυάστε μια δερμάτινη κοντή φούστα με μια φαρδιά μπλούζα που φτάνει σχεδόν τη λεκάνη σας και με ένα ζευγάρι μποτάκια ή ακόμα και λόφερς.

 

 

 

  • Για την πρωινή βόλτα: Τζην τύπου boyfriend, μακό κοντομάνικο μπλουζάκι και αθλητικά

Αν θέλεις να συνδυάσεις την άνεση με το απόλυτο στιλ, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα παντελόνι τύπου boyfriend, στο οποίο το μυστικό είναι να γυρίσεις το μπατζάκι και να το διπλώσεις λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα μακό κοντομάνικο μπλουζάκι, το οποίο θα φορέσεις μέσα από το τζην και αθλητικά παπούτσια ή όξφορντ.