shutterstock
shutterstock
ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η συνεργασία έκπληξη της Πατρίτσια Φιλντ με Ελληνα σχεδιαστή


Με μια καριέρα στη βιομηχανία της μόδας, που μετράει περισσότερα από πενήντα χρόνια, το όνομα της Πατρίτσια Φιλντ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκκεντρικότητα, τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, το φλογερό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά, την ιδιαίτερη φωνή και φυσικά, το Sex and The City, που έκανε τις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο να ασχοληθούν περισσότερο με το προσωπικό τους στιλ.

Η θρυλική φιγούρα, που άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ το 1966 στη Νέα Υόρκη, έχει σχεδιάσει ρούχα για τη Μέριλ Στριπ στην ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada», τη Βανέσα Γουίλιαμς στο «Ugly Betty» και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και συνεχίζει να προσφέρει στον κόσμο της μόδας με το ίδιο πάθος, παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα Neos Kosmos της Μελβούρνης.

«Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, αποδίδω την επιτυχία μου στη νοημοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την πρωτοτυπία μου, η οποία είναι προϊόν των δύο πρώτων. Αν προσθέσετε κι έναν κόσμο γεμάτο από φίλους που με εμπνέουν, η συνταγή ολοκληρώνεται», είπε η ίδια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν Αρμένιος και η μητέρα της Ελληνίδα, η οποία μετανάστευσε από τη Λέσβο.

«Αισθάνομαι τυχερή που γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, καθώς είναι μια πολυπολιτισμική πόλη που συναρπάζει τον κόσμο και προσφέρει ατέλειωτα κίνητρα».

«Η μόδα υπήρχε στη συνείδηση μου από μικρή ηλικία. Οι τρεις νεαρές και ανύπαντρες θείες μου ( Ευαγγελία, Λεσούλα, Αφροδίτη) άσκησαν μεγάλη επιρροή επάνω μου, καθώς περνούσα πολλές ώρες μαζί τους ως παιδί».

apimages
apimages

«Θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως Ελληνοαμερικάνα. Ημουν αρκετά τυχερή να μάθω την ελληνική κουλτούρα από τη γιαγιά μου, Σουλτάνα, αλλά και την οικογένεια μου, που με αγαπούσε και μου χάρισε όλα αυτά που έχω μέσα μου ως Ελληνίδα και επίσης, στην Ελλάδα έχω πολλούς υπέροχους και ταλαντούχους φίλους».

Βασικό στοιχείο της αυθεντικότητας της Φιλντ είναι η ελληνική της «κληρονομιά» που όχι μόνο καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την ενασχόληση της με το χώρο της μόδας, αλλά φροντίζει να διατηρεί ακόμα αυτούς τους δεσμούς μέσα από ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Για το καλοκαίρι του 2017, η διάσημη fashion designer συνεργάζεται με τον Απόστολο Μητρόπουλο και  συγκεκριμένα στο pop up store του Απόστολου Μητρόπουλου στη Μύκονο, όπου θα πωλούνται αποκλειστικά όλα τα κομμάτια της συνεργασίας τους.